Իրանի Իսլմական Հանրապետությունում արտադրված թեյը համարվում է աշխարհում ամենամաքուր ու առողջարար թեյերից մեկը։ Իրանի սպառողական զամμյուղում թեյի զμաղեցրած հատուկ տեղի, մշակման ու արտադրության գործընթացում ավելի քան 70 000 տնային տնտեսությունների ներգրավման և Գիլան ու Մազանդարան գավառների տնտեսություններում դրա ունեցած դերի ու տեղի շնորհիվ անհրաժեշտություն առաջացավ հետազոտություններ իրականացնել, որոնց միջոցով կμացահայտվեն թեյի մշակման ոլորտում առկա հիմնախնդիրների լուծումները և դրա քանակական ու որակական μարելավման ուղիները։ Чай, произведенный в Исламской Республике Иран, считается одним из самых экологически чистых и оздоровительных чаев в мире. Необходимость проведения исследований с целью выявления решений существующих проблем в сфере обработки чая и поиска путей количественного и качественного улучшения данной сферы обусловлена особым местом, занимаемым чаем в потребительской корзине Ирана, вовлеченностью в процесс его обработки и производства более чем 70,000 домашних хозяйств, а также ролью и местом чая в экономике провинций Гилан и Мазандаран.
oai:arar.sci.am:257678
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jan 17, 2025
Jul 24, 2020
11
https://arar.sci.am/publication/280648
Edition name | Date |
---|---|
Impact of Continuous Workforce Training in Tea Industry on the Quality of Tea | Jan 17, 2025 |
Ալեքսանյան, Արևիկ Գլխավոր խմբ.՝ Վալերի Ավանեսյան
Մխիթարյան, Արամ
Հայկ Հովհաննիսյան
Ատոմ, Մարգարյան Սուսաննա Խաչատրյան
Ատոմ, Մարգարյան Սուսաննա Խաչատրյան