Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Чатинян Н. Р., Алексанян Л. Ш., Геворгян С. О., Chatinyan N. R., Aleksanyan L. Sh., Gevorgyan S. H.
Совершенствование биотехнологических процессов творожных сырков с применением белой глазури и растительной добавки ; Development of Biotechnological Processes in Curd Cheese Production via White Glazeand Plant-Based Supplement
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Կաթնաշոռային պանրիկների արտադրությունում, որպես բուսական հավելում, վարդաթզի (ֆեյխոա) և սպիտակ ջնարակի կիրառումն ուսումնասիրվել է առաջին անգամ: Ըստ հետազոտությունների՝ բուսական հավելման շնորհիվ սպիտակուցային կաթնամթերքը հարստանում է դյուրամարս ածխաջրերով, վիտամիններով, անփոխարինելի ամինաթթուներով, միկրո-, մակրո- և այլ սննդատարրերով: Որպես հումք օգտագործվել է յուղազերծ կաթ, որը հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից
Использование фейхоа и белой глазури в качестве растительной добавки в производстве творожных сырков было изучено впервые. Согласно результатам исследования благодаря растительной добавке белковый продукт обогащается легкоусвояемыми углеводами, витаминами, незаменимыми аминокислотами, микро-, макро- и другими пищевыми элементами. В качестве сырья было использовано обезжиренное молоко, которое легко усваивается организмом.
The use of feijoa and white glaze as a plant based supplement in the curd cheese production has been studied for the first time. According to the research results, the dairy product gets rich in easily digested carbohydrates, vitamins, essential amino acids, macro- and micro-nutrients and other nutritional elements due to the plant-based supplement. Skimmed milk has been used as a raw material, which is easily digested by human body.
Երևան
oai:arar.sci.am:358935
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Apr 26, 2023
21
https://arar.sci.am/publication/388057
Հրատարակության անուն | Ամսաթիվ |
---|---|
Չատինյան, Ն. Ռ., Կաթնաշոռային պանրիկի կենսատեխնոլոգիական գործընթացների կատարելագործումը սպիտակ ջնարակի և բուսական հավելումի կիրառմամբ | Jun 21, 2024 |
Բալայան, Է. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Արզումանյան, Ս. Պ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Աբրահամյան, Վ. Վ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Աբովյան, Ա. Յ. Ալթունյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Գաբրիելյան, Ա. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Ստեփանյան, Ս. Ա. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հովհաննիսյան, Ն. Գ. Ալոյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հակոբյան, Գ. Ժ. Կարախանյան, Մ. Գ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Վարդանյան, Մ. Ռ. Միքայելյան, Մ. Ն. Միրանյան, Մ. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան