Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Влияние термической обработки на антиоксидантную активность выращенных в Армении семян льна и на общее содержание в них фенолов ; Effect of Heat Treatment on Antioxidant Activity and Total Phenolic Content of Flaxseeds Grown in Armenia
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հայաստանում աճեցված կտավատի սերմերի հակաօքսիդանտային ակտիվությունն ու դրանցում ֆենոլների ընդհանուր պարունակությունը ծլեցման տարբեր փուլերում և ջերմային մշակման պայմաններում ուսումնասիրվել են առաջին անգամ: Հետազոտությամբ պարզվել է, որ, ջերմային մշակմամբ պայմանավորված, տարբեր տևողությամբ ծլեցված կտավատի սերմերի հակաօքսիդանտային ակտիվությունը և դրանցում ֆենոլների ընդհանուր պարունակությունը փոփոխվում են: Համեմատաբար բարձր արժեքներ են ստացվել 72 ժամ տևողությամբ ծլեցված և ջերմային մշակման չենթարկված կտավատի սերմերի հետազոտության արդյունքում:
Երևան
oai:arar.sci.am:375918
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Sep 2, 2024
Jun 21, 2024
17
https://arar.sci.am/publication/406665
Պիպոյան, Դ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ռ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ռ. Ստեփանյան, Ս. Ա. Սարգսյան, Ա. Է. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան,Դ. Ա. Պողոսյան, Է. Վ. Ստեփանյան, Ս. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ռ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ռ. Տեփանոսյան, Գ. Հ. Սահակյան, Լ. Վ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Բեգլարյան, Մ. Ռ. Սիրեյան, Լ. Ա. Ստեփանյան, Ս. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Ստեփանյան, Ս. Ա. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ռ. Աբովյան, Ա. Յու. Ալթունյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան