Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Акобян Г. Ж., Караханян М. Г., Hakobyan G. Zh., Karakhanyan M. G.
Разработка технологии производства творожного продукта, обогащенного оливковым маслом ; Developing Production Technology for Cottage Cheese Supplemented with Olive Oil
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Կաթնաշոռային զանգվածի արտադրության տեխնոլոգիայում կաթնայուղն ամբողջովին փոխարինվել է կաթնաբուսայուղային էմուլսիայով, որը ստացվել է յուղազերծված կաթի և ձիթապտղի յուղի 50:50 հարաբերակցությամբ: Հետազոտվել են ստացված մթերքի զգայորոշման, ֆիզիկաքիմիական և անվտանգության ցուցանիշները: Ստացված կաթնաշոռային զանգվածը մեծ քանակությամբ օգտակար չհագեցած ճարպաթթուներ, վիտամիններ և հակաօքսիդիչներ պարունակելու շնորհիվ կարելի է օգտագործել ֆունկցիոնալ սննդամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայում։
В технологии производства творожной массы молочный жир полностью был заменен молочно- растительной эмульсией, полученной из обезжиренного молока и оливкового масла в соотношении 50:50. Были исследованы органолептические, физико-химические данные и показатели биобезопасности конечного продукта. Полученная творожная масса благодаря большому содержанию ненасыщенных жирных кислот, витаминов и антиоксидантов может использоваться в технологии производства функциональных пищевых продуктов.
In the technology of cottage cheese production the milk fat was completely substituted by milk and vegetable
oil emulsion, which had been derived from skimmed milk and olive oil with the ratio of 50:50. The organoleptic, physicochemical and safety indices of the food product have been investigated. The produced cottage cheese can be used in the technology for functional food production due to the large content of useful unsaturated fatty acids, vitamins and antioxidants.
Երևան
oai:arar.sci.am:358927
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Apr 26, 2023
28
https://arar.sci.am/publication/388049
Հրատարակության անուն | Ամսաթիվ |
---|---|
Հակոբյան, Գ. Ժ., Ձիթապտղի յուղով հարստացված կաթնաշոռային արտադրանքի տեխնոլոգիայի մշակում | Jun 21, 2024 |
Գրիգորյան, Ա. Հ. Կարախանյան, Մ. Գ. Սարգսյան, Մ. Վ. Բալայան, Է. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Բալայան, Է. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Արզումանյան, Ս. Պ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Աբրահամյան, Վ. Վ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Աբովյան, Ա. Յ. Ալթունյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Գաբրիելյան, Ա. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Ստեփանյան, Ս. Ա. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Չատինյան, Ն. Ռ. Ալեքսանյան, Լ. Շ. Գևորգյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հովհաննիսյան, Ն. Գ. Ալոյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան