Object structure

Publication Details:

Պարբերականը հիմնադրվել է 2003 թ. փետրվարի 26-ին՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի գիտական խորհրդի որոշմամբ, սկզբում՝ «Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի տեղեկագիր», այնուհետև՝ «Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի տեղեկագիր», «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» վերնագրերով: «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» գիտական պարբերականը ՀՀ ԿԳՄՍՆ Բարձրագույն որակավորման կոմիտեի կողմից ներառված է դոկտորական և թեկնածուական ատենախոսությունների արդյունքների ու դրույթների հրապարակման համար ընդունելի գիտական հանդեսների ցանկում: Պարբերականի նպատակը գիտահետազոտական աշխատանքների արդյունքների ներկայացման և լուսաբանման միջոցով ագրարային ոլորտի խնդիրներին ուղղված գիտական լուծումներ առաջադրելն է: Հիմք ընդունելով պարբերականի մասնագիտական ուղղվածությունը, նպատակը և վերնագիրը բովանդակությանն առավել համապատասխանեցնելու անհրաժեշտությունը՝ 2019 թ. մայիսի 16-ին համալսարանի գիտական խորհուրդը որոշել է այն վերանվանել «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա», որը «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» պարբերականի իրավահաջորդն է: «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա» պարբերականը հրատարակվում է տարվա ընթացքում չորս անգամ՝ անգլերեն առանձին, հայերեն և ռուսերեն միասնական համարներով, յուրաքանչյուր եռամսյակը մեկ:

Journal or Publication Title:

Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология

Date of publication:

2021

Volume:

1/73

ISSN:

2579-2822

Official URL:


Additional Information:

Чатинян Н. Р., Алексанян Л. Ш., Геворгян С. О., Chatinyan N. R., Aleksanyan L. Sh., Gevorgyan S. H.

Title:

Կաթնաշոռային պանրիկի կենսատեխնոլոգիական գործընթացների կատարելագործումը սպիտակ ջնարակի և բուսական հավելումի կիրառմամբ

Other title:

Совершенствование биотехнологических процессов творожных сырков с применением белой глазури и растительной добавки ; Development of Biotechnological Processes in Curd Cheese Production via White Glazeand Plant-Based Supplement

Creator:

Չատինյան, Ն. Ռ. ; Ալեքսանյան, Լ. Շ. ; Գևորգյան, Ս. Հ.

Corporate Creators:

Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան

Contributor(s):

Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան

Subject:

Սննդագիտություն և տեխնոլոգիա

Uncontrolled Keywords:

կաթնաշոռ ; սպիտակ ջնարակ ; վարդաթուզ ; բուսական հավելում ; լցանյութ

Coverage:

114-117

Abstract:

Կաթնաշոռային պանրիկների արտադրությունում, որպես բուսական հավելում, վարդաթզի (ֆեյխոա) և սպիտակ ջնարակի կիրառումն ուսումնասիրվել է առաջին անգամ: Ըստ հետազոտությունների՝ բուսական հավելման շնորհիվ սպիտակուցային կաթնամթերքը հարստանում է դյուրամարս ածխաջրերով, վիտամիններով, անփոխարինելի ամինաթթուներով, միկրո-, մակրո- և այլ սննդատարրերով: Որպես հումք օգտագործվել է յուղազերծ կաթ, որը հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից
Использование фейхоа и белой глазури в качестве растительной добавки в производстве творожных сырков было изучено впервые. Согласно результатам исследования благодаря растительной добавке белковый продукт обогащается легкоусвояемыми углеводами, витаминами, незаменимыми аминокислотами, микро-, макро- и другими пищевыми элементами. В качестве сырья было использовано обезжиренное молоко, которое легко усваивается организмом.
The use of feijoa and white glaze as a plant based supplement in the curd cheese production has been studied for the first time. According to the research results, the dairy product gets rich in easily digested carbohydrates, vitamins, essential amino acids, macro- and micro-nutrients and other nutritional elements due to the plant-based supplement. Skimmed milk has been used as a raw material, which is easily digested by human body.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀԱԱՀ հիմնադրամ

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան