Publication Details:
Journal or Publication Title:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Date of publication:
Volume:
ISSN:
Official URL:
Additional Information:
Чатинян Н. Р., Алексанян Л. Ш., Геворгян С. О., Chatinyan N. R., Aleksanyan L. Sh., Gevorgyan S. H.
Title:
Other title:
Совершенствование биотехнологических процессов творожных сырков с применением белой глазури и растительной добавки ; Development of Biotechnological Processes in Curd Cheese Production via White Glazeand Plant-Based Supplement
Creator:
Չատինյան, Ն. Ռ. ; Ալեքսանյան, Լ. Շ. ; Գևորգյան, Ս. Հ.
Corporate Creators:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Contributor(s):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Subject:
Uncontrolled Keywords:
կաթնաշոռ ; սպիտակ ջնարակ ; վարդաթուզ ; բուսական հավելում ; լցանյութ
Coverage:
Abstract:
Կաթնաշոռային պանրիկների արտադրությունում, որպես բուսական հավելում, վարդաթզի (ֆեյխոա) և սպիտակ ջնարակի կիրառումն ուսումնասիրվել է առաջին անգամ: Ըստ հետազոտությունների՝ բուսական հավելման շնորհիվ սպիտակուցային կաթնամթերքը հարստանում է դյուրամարս ածխաջրերով, վիտամիններով, անփոխարինելի ամինաթթուներով, միկրո-, մակրո- և այլ սննդատարրերով: Որպես հումք օգտագործվել է յուղազերծ կաթ, որը հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից
Использование фейхоа и белой глазури в качестве растительной добавки в производстве творожных сырков было изучено впервые. Согласно результатам исследования благодаря растительной добавке белковый продукт обогащается легкоусвояемыми углеводами, витаминами, незаменимыми аминокислотами, микро-, макро- и другими пищевыми элементами. В качестве сырья было использовано обезжиренное молоко, которое легко усваивается организмом.
The use of feijoa and white glaze as a plant based supplement in the curd cheese production has been studied for the first time. According to the research results, the dairy product gets rich in easily digested carbohydrates, vitamins, essential amino acids, macro- and micro-nutrients and other nutritional elements due to the plant-based supplement. Skimmed milk has been used as a raw material, which is easily digested by human body.
Place of publishing:
Երևան