Object structure

Publication Details:

Պարբերականը հիմնադրվել է 2003 թ. փետրվարի 26-ին՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի գիտական խորհրդի որոշմամբ, սկզբում՝ «Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի տեղեկագիր», այնուհետև՝ «Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի տեղեկագիր», «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» վերնագրերով: «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» գիտական պարբերականը ՀՀ ԿԳՄՍՆ Բարձրագույն որակավորման կոմիտեի կողմից ներառված է դոկտորական և թեկնածուական ատենախոսությունների արդյունքների ու դրույթների հրապարակման համար ընդունելի գիտական հանդեսների ցանկում: Պարբերականի նպատակը գիտահետազոտական աշխատանքների արդյունքների ներկայացման և լուսաբանման միջոցով ագրարային ոլորտի խնդիրներին ուղղված գիտական լուծումներ առաջադրելն է: Հիմք ընդունելով պարբերականի մասնագիտական ուղղվածությունը, նպատակը և վերնագիրը բովանդակությանն առավել համապատասխանեցնելու անհրաժեշտությունը՝ 2019 թ. մայիսի 16-ին համալսարանի գիտական խորհուրդը որոշել է այն վերանվանել «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա», որը «Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի տեղեկագիր» պարբերականի իրավահաջորդն է: «Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա» պարբերականը հրատարակվում է տարվա ընթացքում չորս անգամ՝ անգլերեն առանձին, հայերեն և ռուսերեն միասնական համարներով, յուրաքանչյուր եռամսյակը մեկ:

Journal or Publication Title:

Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология

Date of publication:

2021

Volume:

1/73

ISSN:

2579-2822

Official URL:


Additional Information:

Акобян Г. Ж., Караханян М. Г., Hakobyan G. Zh., Karakhanyan M. G.

Title:

Ձիթապտղի յուղով հարստացված կաթնաշոռային արտադրանքի տեխնոլոգիայի մշակում

Other title:

Разработка технологии производства творожного продукта, обогащенного оливковым маслом ; Developing Production Technology for Cottage Cheese Supplemented with Olive Oil

Creator:

Հակոբյան, Գ. Ժ. ; Կարախանյան, Մ. Գ.

Corporate Creators:

Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան

Contributor(s):

Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան

Subject:

Սննդագիտություն և տեխնոլոգիա

Uncontrolled Keywords:

ճարպաթթու ; կաթնայուղ ; ձիթապտղի յուղ ; կաթնաշոռ ; կաթնաշոռային արտադրանք

Coverage:

98-103

Abstract:

Կաթնաշոռային զանգվածի արտադրության տեխնոլոգիայում կաթնայուղն ամբողջովին փոխարինվել է կաթնաբուսայուղային էմուլսիայով, որը ստացվել է յուղազերծված կաթի և ձիթապտղի յուղի 50:50 հարաբերակցությամբ: Հետազոտվել են ստացված մթերքի զգայորոշման, ֆիզիկաքիմիական և անվտանգության ցուցանիշները: Ստացված կաթնաշոռային զանգվածը մեծ քանակությամբ օգտակար չհագեցած ճարպաթթուներ, վիտամիններ և հակաօքսիդիչներ պարունակելու շնորհիվ կարելի է օգտագործել ֆունկցիոնալ սննդամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայում։
В технологии производства творожной массы молочный жир полностью был заменен молочно- растительной эмульсией, полученной из обезжиренного молока и оливкового масла в соотношении 50:50. Были исследованы органолептические, физико-химические данные и показатели биобезопасности конечного продукта. Полученная творожная масса благодаря большому содержанию ненасыщенных жирных кислот, витаминов и антиоксидантов может использоваться в технологии производства функциональных пищевых продуктов.
In the technology of cottage cheese production the milk fat was completely substituted by milk and vegetable
oil emulsion, which had been derived from skimmed milk and olive oil with the ratio of 50:50. The organoleptic, physicochemical and safety indices of the food product have been investigated. The produced cottage cheese can be used in the technology for functional food production due to the large content of useful unsaturated fatty acids, vitamins and antioxidants.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀԱԱՀ հիմնադրամ

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան