Object

Title: The content of sulfur dioxide in dried vine fruit realised in Аrmenia

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2017

Volume:

69

Number:

1 (Հավելված)

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Coverage:

113-117

Abstract:

In dried vine fruit production much attention is paid to the development of technologies and methods for inhibition the growth and evolution of potentially toxigenic fungi. The most effective method to limit the fungi growth is the treatment of raw grape with sulfur dioxide. However, theusage of SO2 is limited by international sanitary regulations. The purpose of this work is to identify the correlation between sulfur dioxide content and the contamination degree of dried vine fruits by filamentous fungi, as well as to determine if the quantity of sulfur dioxide in dried vine fruits sold in Armenia meets the requirements presented in international sanitary rules and regulations.В производстве сушеного винограда большое внимание уделяется технологиям и ме- тодам ингибирования роста и развития потенциально токсигенных грибов. Самым эффективным методом для лимитирования роста грибов является обработка сырьевого винограда диоксидом серы. Однако, использование SO2 лимитировано международным санитарным законодательством. Целью настоящей работы является выявление корреляции между содержанием диоксида серы и степенью контаминации сушеного винограда мицелиальными грибами; а также определение соответствия международным санитарным правилам и нормам количества диоксида серы в сушеном винограде реализуемом в Армении. Չորացրած խաղողի արտադրության մեջ մեծ ուշադրություն է դարձվում պոտենցիալ թունածին միցելիալ սնկերի աճը և զարգացումը արգելակող տեխնոլոգիաներին և մեթոդներին: Սնկերի աճի սահմանափակման ամենաարդյունավետ մեթոդն է հումքային խաղողի մշակումը ծծմբի երկօքսիդով (SO2): Սակայն SO2-ի կիրառումը սահմանափակված է միջազգային սանիտարական կանոնակարգերով: Այս աշխատանքի նպատակն է՝ որոշել SO2-ի պարունակության և միցելիալ սնկերով չորացրած խաղողի աղտոտվածության աստիճանի միջև կապը, ինչպես նաև բացահայտել թե Հայաստանում իրացվող չորացրած խաղողում SO2-ի պարունակությունը որքանով է համապատասխանում միջազգային սանիտարական կանոներին և նորմերին:

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2017-10-10

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:238447

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 7, 2024

In our library since:

Jun 26, 2020

Number of object content hits:

17

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/260396

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information