Նիւթ

Վերնագիր: The content of sulfur dioxide in dried vine fruit realised in Аrmenia

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2017

Հատոր:

69

Համար:

1 (Հավելված)

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկոյթ:

113-117

Ամփոփում:

In dried vine fruit production much attention is paid to the development of technologies and methods for inhibition the growth and evolution of potentially toxigenic fungi. The most effective method to limit the fungi growth is the treatment of raw grape with sulfur dioxide. However, theusage of SO2 is limited by international sanitary regulations. The purpose of this work is to identify the correlation between sulfur dioxide content and the contamination degree of dried vine fruits by filamentous fungi, as well as to determine if the quantity of sulfur dioxide in dried vine fruits sold in Armenia meets the requirements presented in international sanitary rules and regulations.В производстве сушеного винограда большое внимание уделяется технологиям и ме- тодам ингибирования роста и развития потенциально токсигенных грибов. Самым эффективным методом для лимитирования роста грибов является обработка сырьевого винограда диоксидом серы. Однако, использование SO2 лимитировано международным санитарным законодательством. Целью настоящей работы является выявление корреляции между содержанием диоксида серы и степенью контаминации сушеного винограда мицелиальными грибами; а также определение соответствия международным санитарным правилам и нормам количества диоксида серы в сушеном винограде реализуемом в Армении. Չորացրած խաղողի արտադրության մեջ մեծ ուշադրություն է դարձվում պոտենցիալ թունածին միցելիալ սնկերի աճը և զարգացումը արգելակող տեխնոլոգիաներին և մեթոդներին: Սնկերի աճի սահմանափակման ամենաարդյունավետ մեթոդն է հումքային խաղողի մշակումը ծծմբի երկօքսիդով (SO2): Սակայն SO2-ի կիրառումը սահմանափակված է միջազգային սանիտարական կանոնակարգերով: Այս աշխատանքի նպատակն է՝ որոշել SO2-ի պարունակության և միցելիալ սնկերով չորացրած խաղողի աղտոտվածության աստիճանի միջև կապը, ինչպես նաև բացահայտել թե Հայաստանում իրացվող չորացրած խաղողում SO2-ի պարունակությունը որքանով է համապատասխանում միջազգային սանիտարական կանոներին և նորմերին:

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2017-10-10

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238447

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 26, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

17

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260396

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակութեան անունը Թուական
The content of sulfur dioxide in dried vine fruit realised in Аrmenia Oct 7, 2024

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն