Նիւթ

Վերնագիր: Biotechnology of citric acid production from topinambur

Ստեղծողը:

I. E. Melkumyan ; R. S. Hovhannisyan

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2017

Հատոր:

69

Համար:

1 (Հավելված)

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկոյթ:

148-152

Ամփոփում:

Citric acid is widely (75%) used in the food, drags and chemicals productions. Commercially, citric acid is produced from molasses. However plant polyfructans such as inulin are not studied for production of citric acid point of view. Inulin contains 97% fructose and 3% glucose. Considerable amount of inulin contains the tubers of topinambur (Helianthus tuberosus) (20-25%). Лимонная кислота широко (75%) используется в пищевой, а также в фармацевтической и химической промышленности. В основном она производится из мелассы. Однако растительные полифруктаны, например инулин, не изучены для производства лимонной кислоты. Инулин – это полисахарид, содержащий 97% фруктозы и 3% глюкозы. Значительное количество инулина содержится в клубнях топинамбура (Helianthus tuberosus) (20-25%).Կիտրոնաթթուն լայնորեն օգտագործվում է սննդի (75%), ինչպես նաև դեղագործական և քիմիական արդյունաբերության մեջ: Հիմնականում այն արտադրվում է մելասսայից: Սակայն բուսական պոլիֆրուկտանները, օրինակ ինուլինը, գրեթե չեն ուսումնասիրվել կիտրոնաթթվի ստացման համար: Ինուլինը 97% ֆրուկտոզա և 3% գլյուկոզա պարունակող պոլիսախարիդ է: Ինուլինի զգալի քանակներ (20-25%) պարունակվում են գետնախնձորի պալարներում (Helianthus tuberosus):

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2017-10-10

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238453

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 26, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

44

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260402

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Հրատարակութեան անունը Թուական
Biotechnology of citric acid production from topinambur Oct 7, 2024

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն