Bulletin of Armenian National Agrarian University
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The aim of this study was to conduct dietary exposure assessment of tetracycline residues through consumption of cultured Ishkan fish meat in Armenia. Tetracycline concentrations were detected by enzyme linked immunosorbent assay method (ELISA). The results indicated that the contents of tetracycline residues exceed the maximum allowable concentration (MAC) value in more than half of the samples. However, due to relatively low consumption of Ishkhan fish, the Hazard Quotient (HQ) is less than 1, indicating a low health risk.
Երևան
oai:arar.sci.am:359228
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 4, 2023
12
https://arar.sci.am/publication/388385
Edition name | Date |
---|---|
Ghrejyan, E. A., Risk Assessment of Tetracycline Residues in Ishkhan Fish Meat Cultured in Armenia | Jun 21, 2024 |
Sargsyan, M. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Harutyunyan, N. A. Chitchyan, Zh. T. Badalyan, M. V. Pepoyan, A. Z. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Danelyan, H. M. Tumanyan, P. G. Hovhannisyan, A. A. Sargsyan, Kh. V. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Sargsyan, M. A. Seferyan, T. E. Chailyan, S. G. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Giloyan, G. H. Kasumyan, N. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Grigoryan, L. G. Hakobyan, A. R. Balasanyan, H. S. Grigoryan, V. V. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Danelyan, H. M. Arner, R. J. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Simonyan, J. T. Simonyan, L. L. Shahazizyan, N. A. Voskanyan, H. Y. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան