Bulletin of Armenian National Agrarian University
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The potential of making low alcoholic beverages (wine type) from the less common stone fruits as a raw material have been investigated during the experiments. In particular,Armenian apricot varieties “Yerevani (Shalakh)” and “Aghdjanabad” were used. In order to regulate the low content of carbohydrates in the fruit raw material, the inverted syrup was used. Moreover, to ensure fast and complete breakdown of pectin compounds, the pectolytic enzyme was added to the fruit juice. In terms of quality and organoleptic characteristics, the samples of fruit alcoholic beverages (wine type) were prepared according to the proposed technology in consistent to the general technical requirements for fruit alcoholic beverages (wine type).
Երևան
oai:arar.sci.am:359224
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 4, 2023
38
https://arar.sci.am/publication/388381
Avetisyan, V. M. Mkrtchyan, A. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Gabrielyan, A. H. Iskandaryan, G. B. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Hovhannisyan, A. S. Beglaryan, M. R. Pipoyan, D. A. Merendino, N. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Khachatryan, T. L. Shahinyan, L. V. Harutyunyan, Sh. H. Nersisyan, A. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Hovhannisyan, N. G. Mkhitaryan, H. V. Aperyan, G. B. Hayrapetyan, R. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Gharibyan, G. K. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Chatinyan, N. R. Karakhanyan, M. G. Dallakyan, N. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Balayan, E. B. Araksyants, A. E. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան