Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
This study aimed to investigate malachite green residues in farmed fish and to assess its dietary exposure in Armenia. Quantitative measurement of malachite green in fish samples was done by the enzyme-linked immunosorbent assay method. The results were approved by the LC-MS/MS method. The malachite green residues were found only in 20 % of the investigated fish samples and exceeded the minimum required performance limit (MRPL) of 0.002 mg/kg set by the EU legislation. The obtained results highlighted the issues concerning the illegal use of malachite green in some fish farms in Armenia.
Երևան
oai:arar.sci.am:359311
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 10, 2023
17
https://arar.sci.am/publication/388472
Edition name | Date |
---|---|
Pipoyan, D. A., Risk Assessment of Malachite Green in Fish Produced in Armenia | Jun 21, 2024 |
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. B. Hovhannisyan, A. S. Abrahamyan, A. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Abrahamyan, A. S. Hovhannisyan, A. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Stepanyan, S. A. Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Chirkova, V. I. Beglaryan, M. R. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Amirjanyan, A. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Gharibyan, G. K. Aghababyan, A. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Sargsyan, M. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան