Bulletin of Armenian National Agrarian University
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The article deals with the development and selection activities of technical equipment for all technological phases necessary for preprocessing of stone fruits, such as apricot and plum, in order to produce fruit alcoholic beverages. In particular, the technical scheme and operation mode of preprocessing plant was designed, including the following technological steps and equipment: antimicrobial cleaning, fruit washing and the appropriate equipment. Besides, the selection of destoning, crushing, pulp smashing and juice squeezing equipment was justified.
Երևան
oai:arar.sci.am:359225
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 4, 2023
8
https://arar.sci.am/publication/388382
Mkrtchyan, A. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
E. A. Arakelova Arakelyan, A. A. G. M. Mkrtchyan M. R. Hovsepyan V. A. Ayvazyan G. V. Avetisyan A. S. Boyajyan Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)
Gabrielyan, A. H. Iskandaryan, G. B. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Hovhannisyan, A. S. Beglaryan, M. R. Pipoyan, D. A. Merendino, N. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Khachatryan, T. L. Shahinyan, L. V. Harutyunyan, Sh. H. Nersisyan, A. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Hovhannisyan, N. G. Mkhitaryan, H. V. Aperyan, G. B. Hayrapetyan, R. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Gharibyan, G. K. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Chatinyan, N. R. Karakhanyan, M. G. Dallakyan, N. S. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան