Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Саакян Э. Л., Даштоян А. Л., Петросян М. В., Sahakyan E. L., Dashtoyan A. L., Petrosyan M. V.
Технология производства нового мясного продукта с добавлением перловой муки ; New Meat Product Manufacturing Technology through Supplementing Pearl Barley Flour
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Սննդարդյունաբերության զարգացման կարևորագույն նախադրյալ է բարձրարժեք հումքի օգտագործմամբ սննդամթերքի արտադրության նորագույն տեխնոլոգիաների մշակումը։ Համաշխարհային պրակտիկայում սննդամթերքի բաղադրության բալանսավորման լավագույն տարբերակը բուսական և կենդանական ծագման բաղադրիչների համադրումն է, ինչը հնարավորություն է տալիս կայունացնել հումքի ֆունկցիոնալ և տեխնոլոգիական հատկությունները, բարձրացնել կենսաբանական արժեքն ու բարելավել պատրաստի արտադրանքի զգայաբանական հատկությունները։ Ուստի առաջարկվում է գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի կիսապատրաստվածքի արտադրության տեխնոլոգիան կիրառել մսարդյունաբերությունում։
Важнейшей предпосылкой развития пищевой промышленности является разработка новейших технологий производства продуктов питания с использованием ценного сырья. В мировой практике оптимальным способом сбалансирования состава пищевых продуктов является комбиниро- вание растительных и животных ингредиентов, что позволяет стабилизировать функционально-технологические свойства сырья, повысить биологическую ценность и улучшить органолептические свойства готового продукта. Для этого рекомендуется использовать технологию производства нового полуфабриката с добавлением перловой муки в мясной промышленности.
the food industry improvement. The world practice has shown that the best option for balancing food components is the combination of plant- and animalbased food compinents which enables to stabilize the functional and technological properties of a raw material, increase its biological value and improve the organoleptic properties of the finished product. Thus, it is recommended to apply the new semi-finished production technology in the meat industry upon the supplementation of pearl barley flour.
Երևան
oai:arar.sci.am:358838
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Apr 25, 2023
5
https://arar.sci.am/publication/387962
Հրատարակության անուն | Ամսաթիվ |
---|---|
Սահակյան, Է. Լ., Գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր մսամթերքի արտադրության տեխնոլոգիա | Jun 21, 2024 |
Դաշտոյան, Ա. Լ. Սահակյան, Է. Լ. Ղարիբյան, Ք. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Դաշտոյան, Ա. Լ. Պետրոսյան, Ա. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Դաշտոյան, Ա. Լ. Բալույանց, Յ. Հ. Սիմոնյան, Է. Մ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Աբրահամյան, Վ. Վ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Աբովյան, Ա. Յ. Ալթունյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Բալայան, Է. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Արզումանյան, Ս. Պ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Գաբրիելյան, Ա. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Ստեփանյան, Ս. Ա. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան