Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հրապարակման ամսաթիւ:
Հատոր:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Լրացուցիչ տեղեկութիւն:
Саакян Э. Л., Даштоян А. Л., Петросян М. В., Sahakyan E. L., Dashtoyan A. L., Petrosyan M. V.
Վերնագիր:
Գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր մսամթերքի արտադրության տեխնոլոգիա
Այլ վերնագիր:
Технология производства нового мясного продукта с добавлением перловой муки ; New Meat Product Manufacturing Technology through Supplementing Pearl Barley Flour
Ստեղծողը:
Սահակյան, Է. Լ. ; Դաշտոյան, Ա. Լ. ; Պետրոսյան, Մ. Վ.
Համատեղ հեղինակները:
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Աջակից(ներ):
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Խորագիր:
Չվերահսկուող բանալի բառեր:
մսային կիսապատրաստվածք ; հիմնական հումք ; բջջանյութ ; գարեձավարի ալյուր ; սննդային արժեք
Ծածկոյթ:
Ամփոփում:
Սննդարդյունաբերության զարգացման կարևորագույն նախադրյալ է բարձրարժեք հումքի օգտագործմամբ սննդամթերքի արտադրության նորագույն տեխնոլոգիաների մշակումը։ Համաշխարհային պրակտիկայում սննդամթերքի բաղադրության բալանսավորման լավագույն տարբերակը բուսական և կենդանական ծագման բաղադրիչների համադրումն է, ինչը հնարավորություն է տալիս կայունացնել հումքի ֆունկցիոնալ և տեխնոլոգիական հատկությունները, բարձրացնել կենսաբանական արժեքն ու բարելավել պատրաստի արտադրանքի զգայաբանական հատկությունները։ Ուստի առաջարկվում է գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի կիսապատրաստվածքի արտադրության տեխնոլոգիան կիրառել մսարդյունաբերությունում։
Важнейшей предпосылкой развития пищевой промышленности является разработка новейших технологий производства продуктов питания с использованием ценного сырья. В мировой практике оптимальным способом сбалансирования состава пищевых продуктов является комбиниро- вание растительных и животных ингредиентов, что позволяет стабилизировать функционально-технологические свойства сырья, повысить биологическую ценность и улучшить органолептические свойства готового продукта. Для этого рекомендуется использовать технологию производства нового полуфабриката с добавлением перловой муки в мясной промышленности.
the food industry improvement. The world practice has shown that the best option for balancing food components is the combination of plant- and animalbased food compinents which enables to stabilize the functional and technological properties of a raw material, increase its biological value and improve the organoleptic properties of the finished product. Thus, it is recommended to apply the new semi-finished production technology in the meat industry upon the supplementation of pearl barley flour.
Հրատարակութեան վայրը:
Երևան