Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Gabrielyan A. H., Габриелян А. Г.
Внедрение и усовершенствование технологии изготовления розового винаиз винограда сорта “Ахтанак” ; Implementing and Improving Technology of Rosé Wine Production from the Grape Variety“Haghtanak”
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հայաստանում գնալով աճում է որակյալ և յուրահատուկ գինիների պահանջարկը: Ուստի հետազոտություններն իրականացվել են խաղողի Հաղթանակ սորտից միջազգային չափորոշիչներին համապատասխան վարդագույն գինու արտադրության տեխնոլոգիա մշակելու, ներդնելու և կատարելագործելու նպատակով։ Փորձերի ընթացքում խաղողի նշված սորտից տարբեր տեխնոլոգիաներով պատրաստվել են վարդագույն գինիներ և կատարվել քաղցուի ու գինենյութի մի շարք ֆիզիկաքիմիական և զգայաբանական ցուցանիշների հետազոտություններ: Հատկանշական է, որ ստացված գինին արդեն առկա է շուկայում և ինքնատիպ բրենդի շնորհիվ արժանացել է սպառողների դրական գնահատականին:
В Армении с годами возрастает потребность в качественных и уникальных винах. Следовательно, целью исследований была разработка, внедрение и усовершенствование технологии производства соответствующего международным стандартам розового вина из сорта винограда “ахтанак”. В ходе опытов из отмеченного сорта винограда разными технологиями были изготовлены розовые вина и проведен целый ряд исследований физико-химических и органолептических показателей сусла и винматериала. Примечательно, что полученное вино уже существует на рынке и благодаря оригинальному бренду получило положительные оценки потребителей.
The demand for high quality and unique wines is eventually increasing in Armenia. Therefore, research was carried out to develop, introduce and improve a technology for rose wine production from “Haghtanak” grape variety in line with international standards. Throughout the experiments rose´ wines were produced from the mentioned variety through different technologies and investigations on some physicochemical and organoleptic indices of must and wine material was carried out. It is worth mentioning that the produced wine is already available in the market and has won positive reviews from consumers due to its unique brand.
Երևան
աղս․ ; oai:arar.sci.am:351644
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Mar 28, 2023
29
https://arar.sci.am/publication/383082
Հրատարակութեան անունը | Թուական |
---|---|
Գաբրիելյան, Ա. Հ., Խաղողի հաղթանակ սորտից վարդագույն գինու արտադրության տեխնոլոգիայի ներդրում և կատարելագործում | Jun 21, 2024 |
Բալայան, Է. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Արզումանյան, Ս. Պ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Աբրահամյան, Վ. Վ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Աբովյան, Ա. Յ. Ալթունյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պիպոյան, Դ. Ա. Աբրահամյան, Ա. Ս. Ստեփանյան, Ս. Ա. Հովհաննիսյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Չատինյան, Ն. Ռ. Ալեքսանյան, Լ. Շ. Գևորգյան, Ս. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հովհաննիսյան, Ն. Գ. Ալոյան, Ա. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հակոբյան, Գ. Ժ. Կարախանյան, Մ. Գ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Վարդանյան, Մ. Ռ. Միքայելյան, Մ. Ն. Միրանյան, Մ. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան