Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The β-galactosidase activity of lactic acid bacteria isolated from traditional lactic acid product matzoon was studied. It has been shown that some endemic lactic acid bacteria isolated from the matzoon samples produced from cow milk have β-galactosidase activity. Three Strains have been selected out of 370 studied lactic acid bacteria. β-galactosidase is of great practical importance and is also used for the production of glucose-galactose syrups, sweeteners, as well as for obtaining lactose-free milk and whey processing during waste disposal.
Երևան
oai:arar.sci.am:358956
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Apr 27, 2023
19
https://arar.sci.am/publication/388079
Edition name | Date |
---|---|
Chitchyan, K. V., Selection of Endemic Lactic Acid Bacteria for Lactose-Free Milk Production | Jun 21, 2024 |
Sargsyan, M. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Harutyunyan, N. A. Chitchyan, Zh. T. Badalyan, M. V. Pepoyan, A. Z. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Danelyan, H. M. Tumanyan, P. G. Hovhannisyan, A. A. Sargsyan, Kh. V. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Sargsyan, M. A. Seferyan, T. E. Chailyan, S. G. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Giloyan, G. H. Kasumyan, N. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Grigoryan, L. G. Hakobyan, A. R. Balasanyan, H. S. Grigoryan, V. V. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Danelyan, H. M. Arner, R. J. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Simonyan, J. T. Simonyan, L. L. Shahazizyan, N. A. Voskanyan, H. Y. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան