Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
The aim of the study is to assess the content of trans-fatty acids (TFA) present in the sour cream produced in the RA and conduct a dietary exposure assessment. Data on sour cream consumption has been gathered through food frequency questionnaire (FFQ). TFA contents in sour cream samples were determined using the method of gas chromatography. Daily intake of TFA through sour cream consumption has been estimated. TFA daily intake (E %) accounted for 0.03 %, 0.185 % and 0.457 % of total energy intake (kcal) for sour cream consumption Cluster 1, 2 and 3, respectively. It was discovered that TFA daily intake through sour cream consumption does not exceed the recommended threshold value (≤ 1 E %).
Երևան
oai:arar.sci.am:358965
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Apr 27, 2023
17
https://arar.sci.am/publication/388088
Edition name | Date |
---|---|
Pipoyan, D. A., Exposure Assessment of Trans-Fatty Acids through Consumption of Sour Cream in Yerevan | Jun 21, 2024 |
Stepanyan, S. A. Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Amirjanyan, A. H. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Gharibyan, G. K. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Chirkova, V. I. Beglaryan, M. R. Stepanyan, S. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Chirkova, V. I. Beglaryan, M. R. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Stepanyan, S. A. Khachatryan, M. V. Pipoyan, D. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Pipoyan, D. A. Beglaryan, M. R. Gharibyan, G. K. Aghababyan, A. A. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Hovhannisyan, A. S. Beglaryan, M. R. Pipoyan, D. A. Merendino, N. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան