Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Применение нового полнорационного комбинированного корма с целью снижения себестоимости яиц ; Application of a New Full Diet Feed Mixture for the Reduction of Egg Prime Cost
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Թռչնաբուծության հիմնախնդիրներից մեկը լիակերաբաժնային համակցված կերախառնուրդի օպտիմալացումն է, քանի որ գիտականորեն հիմնավորված և սպիտակուցներով ու հավելյալ սննդանյութերով հավասարակշռված կերային բազայի ստեղծումը պարենային ծրագրի իրականացման կարևոր նախադրյալներից է: Տնտեսամաթեմատիկական մեթոդների օպտիմալ լուծմամբ հիմնավորել ևառաջարկել ենք թռչունների կերակրման չափորոշիչներին համապատասխանող, ձվային մթերատվությանը նպաստող նոր լիակերաբաժնային համակցված կերախառնուրդ, ինչպես նաև ձվի ինքնարժեքի նվազեցման ուղիներ:
Одна из важнейших задач птицеводства – оптимизация полнорационных комбинированных кормов, так как создание научно обоснованной кормовой базы, сбалансированной белком и дополнительными пищевыми веществами, является одним из важнейших условий реализации продовольственной программы. Посредством оптимального применения экономико-математических методов мы обосновали и представляем отвечающий нормам кормления птиц и способствующий повышению яичной продуктивности новый полнорационный комбинированный корм, а также предлагаем пути снижения себестоимости яиц.
Optimization of a full diet feed mixture is one of the main issues of poultry farming, since the creation of forage base with balanced proteins and nutritional supplements is primary prerequisite for implementing the agri-food program. Through the optimal solutions of economic and mathematical methods, a new full diet compound feed in compliance with poultry feeding standards, promoting egg productivity has been recommended, as well as ways for the reduction of egg prime cost has been justified and introduced.
Երևան
oai:arar.sci.am:350795
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
Mar 24, 2023
10
https://arar.sci.am/publication/382040
Edition name | Date |
---|---|
Ղլիջյան, Տ. Ա., Ձվի ինքնարժեքի նվազեցման նպատակով նոր լիակերաբաժնային համակցված կերախառնուրդի կիրառումը | Jun 21, 2024 |
Խանամիրյան, Ք. Ս. Հովհաննիսյան, Ն. Գ. Աբրահամյան, Ս. Վ. Խաչատրյան, Ի. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Էֆենդյան, Պ. Ս. Աբրահամյան, Մ. Ա. Ներսիսյան, Կ. Ռ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ոսկանյան, Ա. Ե. Հովհաննիսյան, Մ. Է. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ավետիսյան, Ս. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ոսկանյան, Ա. Ե. Ոսկանյան, Գ. Վ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Մոսիկյան, Կ. Հ. Մարգարյան, Ա. Ս. Ալեքսանյան, Վ. Մ. Պապինյան, Մ. Գ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ոսկանյան, Ա. Ե. Հարությունյան, Ա. Հ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Պողոսյան, Դ. Կ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան