Նիւթ

Վերնագիր: Особенности технологий комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus Dulcis)

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2020

Հատոր:

73

Համար:

1

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս

Այլ վերնագիր:

Չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] և սովորական նշի (Prunus Dulcis) համալիր մշակման տեխնոլոգիայի առանձնահատկությունները; Features of integrated processing technologies of sea buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almonds (Prunus Dulcis

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկոյթ:

89-101

Ամփոփում:

Разработаны эффективные и безотходные технологии комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus dulcis). Показано, что с применением модифицированного и недорогостоящего метода многоядерной реперколяции можно одной технологической схемой получить облепиховый сок, масла облепихи с содержанием каротиноидов от 23 до 180 мг% и фуража с содержанием микро- и макроэлементов и витаминов Е, F, K, P. Մշակվել են չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] և նուշ սովորականի (Prunus dulcis) համալիր մշակման արդյունավետ և անթափոն տեխնոլոգիաներ: Ցույց է տրվել, որ մոդիֆիկացված ոչ թանկարժեք բազմամարտկոց ռեպերկոլյացիոն մեթոդի կիրառմամբ կարելի է նույն տեխնոլոգիական սխեմայով ստանալ չիչխանի հյութ, կարոտինոիդների 23-180 մգ, % պարունակությամբ չիչխանի յուղ, մակրո- և միկրոտարրերի և E, F, k, P վիտամինների պարունակությամբ ֆուրաժ: Efficient and non-waste technologies for the integrated processing of buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almond (Prunus dulcis) have been developed. It is shown that using a modified and inexpensive method of multicore repercolation one processing circuit can afford buckthorn juice, sea buckthorn oil with carotenoids from 23 mg% to 180 mg% and the forage containing micro- and macroelements together with vitamins E, F, К, P.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2020-03-10

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:188181

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 22, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

77

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/206813

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն