Object

Title: Особенности технологий комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus Dulcis)

Publication Details:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Date of publication:

2020

Volume:

73

Number:

1

ISSN:

0515-9628

Additional Information:

click here to follow the link

Other title:

Չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] և սովորական նշի (Prunus Dulcis) համալիր մշակման տեխնոլոգիայի առանձնահատկությունները; Features of integrated processing technologies of sea buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almonds (Prunus Dulcis

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Coverage:

89-101

Abstract:

Разработаны эффективные и безотходные технологии комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus dulcis). Показано, что с применением модифицированного и недорогостоящего метода многоядерной реперколяции можно одной технологической схемой получить облепиховый сок, масла облепихи с содержанием каротиноидов от 23 до 180 мг% и фуража с содержанием микро- и макроэлементов и витаминов Е, F, K, P. Մշակվել են չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] և նուշ սովորականի (Prunus dulcis) համալիր մշակման արդյունավետ և անթափոն տեխնոլոգիաներ: Ցույց է տրվել, որ մոդիֆիկացված ոչ թանկարժեք բազմամարտկոց ռեպերկոլյացիոն մեթոդի կիրառմամբ կարելի է նույն տեխնոլոգիական սխեմայով ստանալ չիչխանի հյութ, կարոտինոիդների 23-180 մգ, % պարունակությամբ չիչխանի յուղ, մակրո- և միկրոտարրերի և E, F, k, P վիտամինների պարունակությամբ ֆուրաժ: Efficient and non-waste technologies for the integrated processing of buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almond (Prunus dulcis) have been developed. It is shown that using a modified and inexpensive method of multicore repercolation one processing circuit can afford buckthorn juice, sea buckthorn oil with carotenoids from 23 mg% to 180 mg% and the forage containing micro- and macroelements together with vitamins E, F, К, P.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2020-03-10

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:188181

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Sep 24, 2024

In our library since:

Jun 22, 2020

Number of object content hits:

77

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/206813

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information