Publication Details:
Journal or Publication Title:
Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia
Date of publication:
Volume:
Number:
ISSN:
Additional Information:
Title:
Other title:
Creator:
А. С. Дадаян ; Л. А. Степанян ; А. Р. Петросян ; А. С. Погосян ; Г. Ц. Овсепян ; С. Г. Казарян ; С. А. Дадаян
Contributor(s):
Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)
Subject:
Uncontrolled Keywords:
Դադայան Ա. Ս. ; Ստեփանյան Լ. Ա. ; Պետրոսյան Հ. Ռ. ; Պողոսյան Ա. Ս. ; Ղազարյան Ս. Գ. ; Հովսեպյան Գ. Ց. ; Դադայան Ս. Ա. ; Dadayan A. S. ; Stepanyan L. A. ; Petrosyan H. R. ; Poghosyan A. S. ; Hovsepyan G. Ts. ; Ghazaryan S. G. ; Dadayan S. A.
Coverage:
Abstract:
Разработаны эффективные и безотходные технологии комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus dulcis). Показано, что с применением модифицированного и недорогостоящего метода многоядерной реперколяции можно одной технологической схемой получить облепиховый сок, масла облепихи с содержанием каротиноидов от 23 до 180 мг% и фуража с содержанием микро- и макроэлементов и витаминов Е, F, K, P. Մշակվել են չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] և նուշ սովորականի (Prunus dulcis) համալիր մշակման արդյունավետ և անթափոն տեխնոլոգիաներ: Ցույց է տրվել, որ մոդիֆիկացված ոչ թանկարժեք բազմամարտկոց ռեպերկոլյացիոն մեթոդի կիրառմամբ կարելի է նույն տեխնոլոգիական սխեմայով ստանալ չիչխանի հյութ, կարոտինոիդների 23-180 մգ, % պարունակությամբ չիչխանի յուղ, մակրո- և միկրոտարրերի և E, F, k, P վիտամինների պարունակությամբ ֆուրաժ: Efficient and non-waste technologies for the integrated processing of buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almond (Prunus dulcis) have been developed. It is shown that using a modified and inexpensive method of multicore repercolation one processing circuit can afford buckthorn juice, sea buckthorn oil with carotenoids from 23 mg% to 180 mg% and the forage containing micro- and macroelements together with vitamins E, F, К, P.
Place of publishing:
Երևան
Publisher:
Date created:
Type:
Format:
Digitization:
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան