Նիւթ

Վերնագիր: Получение активированных углей из скорлупы персиковых косточек

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2008

Հատոր:

61

Համար:

3-4

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս

Այլ վերնագիր:

Ակտիվացված ածուխների ստացում դեղձի կորիզի կճեպներից; Obtainment of activated carbons from peach stones shells

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկոյթ:

375-381

Ամփոփում:

Исследована возможность получения угольных сорбентов на основе персиковых косточек. Разработаны оптимальные условия карбонизации скорлупы косточек и активации полученного карбонизата. Показано, что полученные образцы по своим адсорбционно-структурным характеристикам и адсорбционной активности по метиленовому голубому и йоду не уступают известным лучшим образцам угольных сорбентов. Հետազոտվել է դեղձի կորիզների կճեպներից որակական բարձր ցուցանիշներով օժտված բազմապրոֆիլ ածխային սորբենտների ստացման հնարավորությունը: Փորձարկումների ընթացքում օգտագործվել են 0,3-3,0 մմ չափսի մանրացված դեղձի կորիզների կճեպներ: Մշակվել են նրանց ածխացման և ստացված կարբոնիզատի ակտիվացման օպտիմալ պայմանները. կորիզների ածխացումը կատարվել է ազոտ գազի միջավայրում, 500˚C ջերմաստիճանում, 1 ժամ տևողությամբ, իսկ ակտիվացումը՝ 900˚C ջերմաստիճանում, 2 ժամ տևողությամբ ջրային գոլորշիների և գազ-գոլորշի խառնուրդի կիրառությամբ: An attempt has been made to develop economically effective methods and technology of obtaining the various profile and inexpensive carbon sorbents with improved quality index and for solving the problem of waste utilization (fruit stones). The grinded peach stones shells of 0.3-3.0 mm fraction were used for experiments. The carbonization was carried out at 300-700˚C for 1-3 hours, in the nitrogen medium. The activation was carried out at 700-1000˚C for 1-5 hours using water vapor and vapor-gas mixture. Optimal conditions of carbonization and activation of fruit stones shells have been developed.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2008-12-08

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:184726

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 22, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

15

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/203090

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն