Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia
Հրապարակման ամսաթիւ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Լրացուցիչ տեղեկութիւն:
կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս
Վերնագիր:
Получение активированных углей из скорлупы персиковых косточек
Այլ վերնագիր:
Ստեղծողը:
Г. Г. Мартиросян ; В. Г. Мартиросян ; Ю. С. Саркизова ; А. А. Казинян
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)
Խորագիր:
Չվերահսկուող բանալի բառեր:
Մարտիրոսյան Գ. Գ. ; Մարտիրոսյան Վ. Գ. ; Սարկիզովա Յու. Ս. ; Ղազինյան Ա. Ա. ; Martirosyan G. G. ; Martirosyan V. G. ; Sarkisova Yu. S. ; Kazinyan A. A.
Ծածկոյթ:
Ամփոփում:
Исследована возможность получения угольных сорбентов на основе персиковых косточек. Разработаны оптимальные условия карбонизации скорлупы косточек и активации полученного карбонизата. Показано, что полученные образцы по своим адсорбционно-структурным характеристикам и адсорбционной активности по метиленовому голубому и йоду не уступают известным лучшим образцам угольных сорбентов. Հետազոտվել է դեղձի կորիզների կճեպներից որակական բարձր ցուցանիշներով օժտված բազմապրոֆիլ ածխային սորբենտների ստացման հնարավորությունը: Փորձարկումների ընթացքում օգտագործվել են 0,3-3,0 մմ չափսի մանրացված դեղձի կորիզների կճեպներ: Մշակվել են նրանց ածխացման և ստացված կարբոնիզատի ակտիվացման օպտիմալ պայմանները. կորիզների ածխացումը կատարվել է ազոտ գազի միջավայրում, 500˚C ջերմաստիճանում, 1 ժամ տևողությամբ, իսկ ակտիվացումը՝ 900˚C ջերմաստիճանում, 2 ժամ տևողությամբ ջրային գոլորշիների և գազ-գոլորշի խառնուրդի կիրառությամբ: An attempt has been made to develop economically effective methods and technology of obtaining the various profile and inexpensive carbon sorbents with improved quality index and for solving the problem of waste utilization (fruit stones). The grinded peach stones shells of 0.3-3.0 mm fraction were used for experiments. The carbonization was carried out at 300-700˚C for 1-3 hours, in the nitrogen medium. The activation was carried out at 700-1000˚C for 1-5 hours using water vapor and vapor-gas mixture. Optimal conditions of carbonization and activation of fruit stones shells have been developed.
Հրատարակութեան վայրը:
Երևան
Հրատարակիչ:
Ստեղծման ամսաթիւը:
Տեսակ:
Ձեւաչափ:
Թուայնացում:
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան