Օբյեկտ

Վերնագիր: Получение активированных углей из скорлупы персиковых косточек

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2008

Հատոր:

61

Համար:

3-4

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկություն:

սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար

Այլ վերնագիր:

Ակտիվացված ածուխների ստացում դեղձի կորիզի կճեպներից; Obtainment of activated carbons from peach stones shells

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկույթ:

375-381

Ամփոփում:

Исследована возможность получения угольных сорбентов на основе персиковых косточек. Разработаны оптимальные условия карбонизации скорлупы косточек и активации полученного карбонизата. Показано, что полученные образцы по своим адсорбционно-структурным характеристикам и адсорбционной активности по метиленовому голубому и йоду не уступают известным лучшим образцам угольных сорбентов. Հետազոտվել է դեղձի կորիզների կճեպներից որակական բարձր ցուցանիշներով օժտված բազմապրոֆիլ ածխային սորբենտների ստացման հնարավորությունը: Փորձարկումների ընթացքում օգտագործվել են 0,3-3,0 մմ չափսի մանրացված դեղձի կորիզների կճեպներ: Մշակվել են նրանց ածխացման և ստացված կարբոնիզատի ակտիվացման օպտիմալ պայմանները. կորիզների ածխացումը կատարվել է ազոտ գազի միջավայրում, 500˚C ջերմաստիճանում, 1 ժամ տևողությամբ, իսկ ակտիվացումը՝ 900˚C ջերմաստիճանում, 2 ժամ տևողությամբ ջրային գոլորշիների և գազ-գոլորշի խառնուրդի կիրառությամբ: An attempt has been made to develop economically effective methods and technology of obtaining the various profile and inexpensive carbon sorbents with improved quality index and for solving the problem of waste utilization (fruit stones). The grinded peach stones shells of 0.3-3.0 mm fraction were used for experiments. The carbonization was carried out at 300-700˚C for 1-3 hours, in the nitrogen medium. The activation was carried out at 700-1000˚C for 1-5 hours using water vapor and vapor-gas mixture. Optimal conditions of carbonization and activation of fruit stones shells have been developed.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2008-12-08

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:184726

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 22, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

15

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/203090

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն