Object

Title: Iodized Salt Use in Bread Baking and Iodine Intake through Bread Commonly Consumed in Armenia

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Journal or Publication Title:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Date of publication:

2024

Volume:

64

Number:

3

ISSN:

0514-7484

Official URL:


Additional Information:

Асланян Г. Ц., Варданян Г.Г., Геворкян А. К., Герасимов Г. А., Парванта И., Ароян А. A., Ասլանյան Հ. Ց., Վարդանյան Գ. Գ., Գևորգյան Ա. Կ., Գերասիմով Գ. Ա., Պարվանտա Ի., Հարոյան Ա. Ա.

Other title:

Использование йодированной соли в хлебопечении и потребление йода с обычным хлебом в Армении ; Յոդացված աղի օգտագործումը հացաթխման մեջ և յոդի սպառումը սովորական հացի միջոցով Հայաստանում

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018) ; Ա․ Կ․ Շուքուրյան (2018-)

Coverage:

112-120

Abstract:

Исследование проводилось в рамках международного проекта Глобальной сети по йоду по оценке осуществимости и приемлемости новой методологии «USI FORTIMAS» для мониторинга программы йодирования соли с применением метода сбора данных на дозорных участках. В настоящей публикации представлены данные по охвату дозорных пекарен йодированной солью с определением уровней потребления йода с наиболее широко используемыми в Армении сортами хлеба.
Ուսումնասիրությունն իրականացվել է Յոդի գլոբալ ցանցի միջազգային նախագծի շրջանակներում, որը նպատակ ունի գնահատելու USI FORTIMAS նոր մեթոդաբանության իրագործելիությունը աղի յոդացման ծրագրի մոնիթորինգի համար՝ օգտագործելով դետքային կետերում տվյալների հավաքագրման մոտեցումը: Այս հրապարակման մեջ ներկայացված են յոդացված աղով դետքային փռերի ընդգրկվածությունը, և միաժամանակ գնահատվել է Հայաստանում առավել հաճախ օգտագործվող հացատեսակների միջոցով յոդի սպառման մակարդակը։

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Format:

pdf

Identifier:

click here to follow the link ; oai:arar.sci.am:376538

Call number:

АЖ 406

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Mar 14, 2025

In our library since:

Jul 24, 2024

Number of object content hits:

49

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/407479

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information