Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia
Հրապարակման ամսաթիւ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Պաշտոնական URL:
Լրացուցիչ տեղեկութիւն:
Վերնագիր:
Iodized Salt Use in Bread Baking and Iodine Intake through Bread Commonly Consumed in Armenia
Այլ վերնագիր:
Использование йодированной соли в хлебопечении и потребление йода с обычным хлебом в Армении ; Յոդացված աղի օգտագործումը հացաթխման մեջ և յոդի սպառումը սովորական հացի միջոցով Հայաստանում
Ստեղծողը:
Aslanyan, H. Ts. ; Vardanyan, G. G. ; Gevorgyan, A. K. ; Gerasimov, G. A. ; Parvanta, I. ; Haroyan, A. A.
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018) ; Ա․ Կ․ Շուքուրյան (2018-)
Խորագիր:
Experimental and Preventive Medicine
Չվերահսկուող բանալի բառեր:
processed foods (PF) ; Iodine Global Network (IGN) ; bread ; salt ; iodine ; standard ; universal salt iodization (USI) ; regulatory monitoring ; coverage
Ծածկոյթ:
Ամփոփում:
Исследование проводилось в рамках международного проекта Глобальной сети по йоду по оценке осуществимости и приемлемости новой методологии «USI FORTIMAS» для мониторинга программы йодирования соли с применением метода сбора данных на дозорных участках. В настоящей публикации представлены данные по охвату дозорных пекарен йодированной солью с определением уровней потребления йода с наиболее широко используемыми в Армении сортами хлеба.
Ուսումնասիրությունն իրականացվել է Յոդի գլոբալ ցանցի միջազգային նախագծի շրջանակներում, որը նպատակ ունի գնահատելու USI FORTIMAS նոր մեթոդաբանության իրագործելիությունը աղի յոդացման ծրագրի մոնիթորինգի համար՝ օգտագործելով դետքային կետերում տվյալների հավաքագրման մոտեցումը: Այս հրապարակման մեջ ներկայացված են յոդացված աղով դետքային փռերի ընդգրկվածությունը, և միաժամանակ գնահատվել է Հայաստանում առավել հաճախ օգտագործվող հացատեսակների միջոցով յոդի սպառման մակարդակը։
Հրատարակութեան վայրը:
Երևան
Հրատարակիչ:
Տեսակ:
Ձեւաչափ:
Նոյնացուցիչ:
կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս