Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա=Agriscience and Technology= Агронаука и технология
Бактериальный ожог плодовых деревьев: особенности развития и меры борьбы ; Bacterial Fire Blight of Fruit Trees: Its Development Peculiarities and Struggling Measures
Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան
Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հոդվածում ներկայացված են Erwinia amylovora բակտերիայի զարգացման կենսացիկլը, ինչպես նաև խնձորենու որոշ սորտերի վարակվածությունը բակտերիալ այրվածքով: Համեմատաբար ցածր վարակընկալություն է գրանցվել Ռեդ դելիշես, միջին վարակընկալություն՝ Գոլդեն դելիշես, բարձր վարակընկալություն՝ Գրանի սմիթ, Ֆուջի, Այդոռեդ, Ջոնաթան, Մուտսու, Բանան ձմեռային և Ջոնագոլդ սորտերի մոտ: Կանխարգելիչ միջոցառումների հիման վրա փորձարկված ֆունգիցիդներից հակաբակտերիալ ակտիվություն ցուցաբերել է միայն պղնձի օքսիքլորիդը՝ ապահովելով 70,8-76,9 % կենսաբանական արդյունավետություն:
В статье представлены биологический цикл развития бактерии Erwinia amylovora, а также пораженность некоторых сортов яблони бактериальным ожогом. Сравнительно низкая восприимчивость зафиксирована у сорта Ред Делишес, средняя восприимчивость – у сорта Голден Делишес, высокая восприимчивость – у сортов Гренни Смит, Фуджи, Айдаред, Джонатан, Мутсу, Банан зимний и Джонаголд. На основании профилактических мероприятий, среди испытанных фунгицидов антибактериальную активность показал только оксихлорид меди, обеспечив биологическую эффективность порядка 70.8 %-76.9 %.
Bacterial Fire Blight of Fruit Trees: Its Development Peculiarities and Struggling Measures The article considers the life cycle development of the bacteria Erwinia amylovora, as well as the infestation rate of some apple tree varieties with the bacterial fire blight. Relatively lower susceptibility has been recorded in the apple variety of Red Delicious, average susceptibility has been observed in that of Golden Delicious, while Granny Smith, Fuji, Idared, Jonathan, Mutsu, Winter Banana and Jonagold varieties have been distinguished by high susceptability. Among the fungicides tested for preventive measures only copper oxychloride has demonstrated antibacterial effect providing 70.8 %-76.9 % biological efficiency.
Երևան
oai:arar.sci.am:359116
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jun 21, 2024
May 3, 2023
7
https://arar.sci.am/publication/388258
Edition name | Date |
---|---|
Ավագյան, Գ. Վ., Պտղատուների բակտերիալ այրվածք. զարգացման առանձնահատկությունները և պայքարի միջոցառումները | Jun 21, 2024 |
Ավագյան, Գ. Վ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ավագյան, Գ. Վ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ավագյան, Գ. Վ. Սահակյան, Վ. Գ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Հովսեփյան, Ա. Հ. Պողոսյան, Գ. Յ. Եղիազարյան, Ա. Ս. Էլոյան, Ս. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Գասպարյան, Գ. Հ. Մարկոսյան,Ա. Օ. Երիցյան, Ս. Կ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Ահարոնյան, Ա. Գ. Սարգսյան, Ս. Մ. Ջուլհակյան, Բ. Ա. Մուրադյան, Է. Ս. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Սահակյան, Ռ. Ա. Միրզոյան, Մ. Ս. Թովմասյան, Գ. Ա. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան
Թադևոսյան, Ա. Մ. Թադևոսյան, Լ. Մ. Ալոյան, Տ. Բ. Գլխավոր խմբագիր՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան