Նիւթ

Վերնագիր: Оптимизация состава ферментационной среды и условий культивации штамма Candida guilliermondii для получения D-аминокислотной оксидазы с высоким выходом

Ստեղծողը:

Г. К. Геворгян

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2011

Հատոր:

63

Համար:

4

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Candida guilliermondii խմորասնկերի աճեցման պայմանների ու ֆերմենտային միջավայրի կազմի բարելավումը բարձր ելքով D-ամինաթթվային օքսիդազ ստանալու նպատակով; Optimization of fermentation conditions and cultivation medium to obtain D-amino acid oxidase with the higher yield from the strain Candida guilliermondii

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկոյթ:

115-121

Ամփոփում:

Изучено влияние условий ферментации и различных концентраций компонентов ферментационной среды на рост микроорганизмов Candida guilliermondii и активность D-аминокислотной оксидазы. Было показано, что активность фермента существенно зависит от влияния исследованных факторов. В результате оптимизации состава ферментационной среды и условий культивирования штамма C. guilliermondii удалось получить фермент с более высокой активностью в 3-5 раз. Ուսումնասիրվել է աճեցման պայմանների ու ֆերմենտացիոն միջավայրի բաղադրիչների տարբեր կոնցենտրացիաների ազդեցությունը Candida guilliermondii շտամի աճի ու D-ամինաթթվային օքսիդազի ակտիվության վրա: Ցույց է տրվել, որ նշված ֆերմենտի ակտիվությունն էապես կախված է հետազոտվող գործոնների ազդեցությունից: The influence of fermentation conditions and different concentrations of the fermentation medium components on the process of mass biosynthesis and enzyme activity in the Candida guilliermondii has been investigated. It was shown that microorganism growth and D-aminoacid oxidase activity depend on the investigated factors. The optimization of the fermentation medium composition and cultivation conditions of the strain C. guilliermondii has resulted in 3-5 fold increase of D-aminoacid oxidase activity in crude extract.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2011-04-20

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:237929

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 26, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

19

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/259838

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն