Object structure

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2011

Volume:

63

Number:

4

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Title:

Оптимизация состава ферментационной среды и условий культивации штамма Candida guilliermondii для получения D-аминокислотной оксидазы с высоким выходом

Other title:

Candida guilliermondii խմորասնկերի աճեցման պայմանների ու ֆերմենտային միջավայրի կազմի բարելավումը բարձր ելքով D-ամինաթթվային օքսիդազ ստանալու նպատակով; Optimization of fermentation conditions and cultivation medium to obtain D-amino acid oxidase with the higher yield from the strain Candida guilliermondii

Creator:

Г. К. Геворгян

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Subject:

Biology ; Biochemistry ; Microbiology

Uncontrolled Keywords:

Գևորգյան Գ. Կ. ; Gevorgyan G. K. ; oксидаза D-аминокислот ; Candida guilliermondii ; ферментация ; оптимизация

Coverage:

115-121

Abstract:

Изучено влияние условий ферментации и различных концентраций компонентов ферментационной среды на рост микроорганизмов Candida guilliermondii и активность D-аминокислотной оксидазы. Было показано, что активность фермента существенно зависит от влияния исследованных факторов. В результате оптимизации состава ферментационной среды и условий культивирования штамма C. guilliermondii удалось получить фермент с более высокой активностью в 3-5 раз. Ուսումնասիրվել է աճեցման պայմանների ու ֆերմենտացիոն միջավայրի բաղադրիչների տարբեր կոնցենտրացիաների ազդեցությունը Candida guilliermondii շտամի աճի ու D-ամինաթթվային օքսիդազի ակտիվության վրա: Ցույց է տրվել, որ նշված ֆերմենտի ակտիվությունն էապես կախված է հետազոտվող գործոնների ազդեցությունից: The influence of fermentation conditions and different concentrations of the fermentation medium components on the process of mass biosynthesis and enzyme activity in the Candida guilliermondii has been investigated. It was shown that microorganism growth and D-aminoacid oxidase activity depend on the investigated factors. The optimization of the fermentation medium composition and cultivation conditions of the strain C. guilliermondii has resulted in 3-5 fold increase of D-aminoacid oxidase activity in crude extract.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2011-04-20

Type:

Հոդված

Format:

pdf

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան