Նիւթ

Վերնագիր: Изучение взаимодействия селена(IV) с аллилтиомочевиной и его определение методом амперометрического титрования

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2006

Հատոր:

59

Համար:

2

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս

Այլ վերնագիր:

Սելեն(IV)-ի և ալլիլթիոմիզանյութի փոխազդեցության ուսումնասիրությունը և նրա որոշումն ամպերաչափական տիտրման եղանակով; A study of the interaction of selenium(IV) with allylthiourea and its determination by means of amperometric titration method

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկոյթ:

41-47

Ամփոփում:

Методами потенциометрии и амперометрии изучено взаимодействие селена(IV) с ал-лилтиомочевиной. Выявлены оптимальные условия электродной и химической реакций на фонах соляной и серной кислот. Метод амперометрического титрования применен для определения микроколичеств селена в пищевой добавке «Cелен-ВЭЛ». Պոտենցիո- և ամպերաչափական տիտրման եղանակներով ուսումնասիրվել է սելեն(IV)-ի փոխազդեցությունը ալլիլթիոմիզանյութի հետ: Բացահայտվել են էլեկտրաքիմիական և քիմիական ռեակցիաների ընթացքի օպտիմալ պայմանները, ամպերաչափության հիմնական օրենքին ենթարկվելու սահմանները: Մշակվել է “Селен-ВЭЛ” սննդային հավելուկում սելեն(IV)-ի որոշման ամպերաչափական տիտրման եղանակ: An interaction of selenium(IV) with thiourea has been studied by means of potentiometry and amperometric titration methods. Optimal parameters for carrying electrode and chemical reactions have been revealed on the hydrochloric and sulfuric acids’ backgrounds. Amperometric titration method has been applied for determination of selenium(IV) micro-quantities in the «Cелен-ВЭЛ» food additive.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2006-05-05

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:183879

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 22, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

36

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/202173

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն