Օբյեկտ

Վերնագիր: Изучение взаимодействия селена(IV) с аллилтиомочевиной и его определение методом амперометрического титрования

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2006

Հատոր:

59

Համար:

2

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկություն:

սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար

Այլ վերնագիր:

Սելեն(IV)-ի և ալլիլթիոմիզանյութի փոխազդեցության ուսումնասիրությունը և նրա որոշումն ամպերաչափական տիտրման եղանակով; A study of the interaction of selenium(IV) with allylthiourea and its determination by means of amperometric titration method

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկույթ:

41-47

Ամփոփում:

Методами потенциометрии и амперометрии изучено взаимодействие селена(IV) с ал-лилтиомочевиной. Выявлены оптимальные условия электродной и химической реакций на фонах соляной и серной кислот. Метод амперометрического титрования применен для определения микроколичеств селена в пищевой добавке «Cелен-ВЭЛ». Պոտենցիո- և ամպերաչափական տիտրման եղանակներով ուսումնասիրվել է սելեն(IV)-ի փոխազդեցությունը ալլիլթիոմիզանյութի հետ: Բացահայտվել են էլեկտրաքիմիական և քիմիական ռեակցիաների ընթացքի օպտիմալ պայմանները, ամպերաչափության հիմնական օրենքին ենթարկվելու սահմանները: Մշակվել է “Селен-ВЭЛ” սննդային հավելուկում սելեն(IV)-ի որոշման ամպերաչափական տիտրման եղանակ: An interaction of selenium(IV) with thiourea has been studied by means of potentiometry and amperometric titration methods. Optimal parameters for carrying electrode and chemical reactions have been revealed on the hydrochloric and sulfuric acids’ backgrounds. Amperometric titration method has been applied for determination of selenium(IV) micro-quantities in the «Cелен-ВЭЛ» food additive.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2006-05-05

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:183879

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 22, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

36

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/202173

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն