Object

Title: Изобарная теплоемкость и теплопроводность н-гептилового спирта

Publication Details:

Հանդեսը լույս է տեսնում տարին մեկ անգամ:

Journal or Publication Title:

Արցախի պետական համալսարանի գիտական տեղեկագիր. Հասարակական և բնական գիտություններ=Ученые записки Арцахского государственного университета: Социальные и естественные науки=Artsakh state university's Proceedings: Social and natural sciences

Date of publication:

2000

Volume:

1 (3)

Official URL:


Additional Information:

Հարությունյան, Գ. Ս., Harutyunian G. S.

Other title:

Նորմալ հեպտիլ սպիրտի իզոբար ջերմունակությունը և ջերմահաղորդականությունը ; Isobar Heat Capacity And Conductivity Of N-Heptyl Alcohol

Corporate Creators:

Արցախի պետական համալսարան

Contributor(s):

Գլխ. խմբ.՝ Կ. Ն․ Ադամյան

Coverage:

18-21

Abstract:

Կանոնավոր ջերմային շարժման ռեժիմի մեթոդով երկբջջանի գլանային բիկալորիմեարով փորձնականորեն որոշված է ն-հեպտիլ սպիրտի իգոբար ջերմունակությունը և ջերմահաղորդականությունը ջերմաստիճանի 293-533Կ ե ճնշման 0,1-60 ՄՊա միջակայքում: Իզոբար ջերմունակության որոշման մաքսիմալ սխալը կազմում է 3,5%, իսկ ջերմահաղորդականությանը' 2%: Փորձի արդյունքները ներկայացված են աղյուսակների ձևով։
Isobar heat capacity and conductivity o f N-heptyl alcohol were determined by using the method o f regular heat conditions in two-cell bicalorimcter at the temperature intervals o f 293-533 К and pressure intervals o f 0.1-60 MPa. Maximum relative errors o f determining o f isobar heat capacity don’ t cxccd 3.5% and 2% o f thermal conductivity. Experimental data arc represented in tables.

Place of publishing:

Ստեփանակերտ

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:370703

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

Արցախի պետական համալսարան

Object collections:

Last modified:

Mar 4, 2024

In our library since:

Feb 28, 2024

Number of object content hits:

13

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/400559

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information