Նիւթ

Վերնագիր: Կաթնաթթվային բակտերիաների ձևաբանությունը և ֆիզիոլոգիան

Ստեղծողը:

Հայրիյան, Վերա

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հանդեսը լույս է տեսնում տարին մեկ անգամ:

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Արցախի պետական համալսարանի գիտական տեղեկագիր. Հասարակական և բնական գիտություններ=Ученые записки Арцахского государственного университета: Социальные и естественные науки=Artsakh state university's Proceedings: Social and natural sciences

Հրապարակման ամսաթիւ:

2018

Հատոր:

1

ISSN:

1829-4375

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

Айриян В., Hayriyan V.

Այլ վերնագիր:

Морфология и физиология молочнокислых бактерий ; Morphology And Physiology Of Lactic Acid Bacteria

Համատեղ հեղինակները:

Արցախի պետական համալսարան

Աջակից(ներ):

Գլխավոր խմբ.՝ Վալերի Ավանեսյան

Ծածկոյթ:

158-164

Ամփոփում:

Սույն հոդվածում ներկայացված են կաթնաթթվային բակտերիաների բջիջների կառուցվածքի ֆիզիոլոգիան, հոմո- և հետերոֆերմենտատիվ տեսակների (խմբերի) կատալազային ակտիվության μացահայտումը, ինչպես նաև էթիլ սպիրտի, քացախաթթվի, ածխաթթու գազի առաջացումը, խնձորաթթվի փոխարկումը կաթնաթթվի, միջավայրի բաղադրության ազդեցությունը կաթնաթթվային բակտերիաների վրա: Ուսումնասիրվել են հոմո- և հետերոֆերմենտատիվ շտամների ազդեցությունը գինու վրա, միջավայրի ազդեցությունը կաթնաթթվային բակտերիաների հատկությունների և նրա բջիջների վրա:
В данной статье представлены физиология строения клеток молочнокислых бактерий, обнаружение каталазной активности гомо- и гетероферментативных видов, а также образование этилового спирта, уксусной кислоты, углекислого газа, превращение яблочной кислоты в молочную, воздействие состава среды на молочнокислые бактерии. Исследованы воздействие гомо- и гетероферментативных штаммов на вино, воздействие среды на признаки молочнокислых бактерий и их клетки.
This article describes the physiology of the structure of cells in lactic acid bacteria, the discovery of homo and hetero fermentative species / groups / catalase activity, as well as the formation of ethyl alcohol, acetic acid, carbon dioxide, the conversion of citric acid into lactic acid, the effects of the environmental content on LAB. A number of studies have been carried out on the effects of homo and hetero fermentative staples on wine, the effects of LAB properties and the environment on its cells. Qualitative reactions and spectroscopic methods are used for the study.

Հրատարակութեան վայրը:

Ստեփանակերտ

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:361176

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

Արցախի պետական համալսարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Jan 12, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jul 12, 2023

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

27

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/390449

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն