Հանդեսը լույս է տեսնում տարին մեկ անգամ:
Морфология и физиология молочнокислых бактерий ; Morphology And Physiology Of Lactic Acid Bacteria
Գլխավոր խմբ.՝ Վալերի Ավանեսյան
Սույն հոդվածում ներկայացված են կաթնաթթվային բակտերիաների բջիջների կառուցվածքի ֆիզիոլոգիան, հոմո- և հետերոֆերմենտատիվ տեսակների (խմբերի) կատալազային ակտիվության μացահայտումը, ինչպես նաև էթիլ սպիրտի, քացախաթթվի, ածխաթթու գազի առաջացումը, խնձորաթթվի փոխարկումը կաթնաթթվի, միջավայրի բաղադրության ազդեցությունը կաթնաթթվային բակտերիաների վրա: Ուսումնասիրվել են հոմո- և հետերոֆերմենտատիվ շտամների ազդեցությունը գինու վրա, միջավայրի ազդեցությունը կաթնաթթվային բակտերիաների հատկությունների և նրա բջիջների վրա:
В данной статье представлены физиология строения клеток молочнокислых бактерий, обнаружение каталазной активности гомо- и гетероферментативных видов, а также образование этилового спирта, уксусной кислоты, углекислого газа, превращение яблочной кислоты в молочную, воздействие состава среды на молочнокислые бактерии. Исследованы воздействие гомо- и гетероферментативных штаммов на вино, воздействие среды на признаки молочнокислых бактерий и их клетки.
This article describes the physiology of the structure of cells in lactic acid bacteria, the discovery of homo and hetero fermentative species / groups / catalase activity, as well as the formation of ethyl alcohol, acetic acid, carbon dioxide, the conversion of citric acid into lactic acid, the effects of the environmental content on LAB. A number of studies have been carried out on the effects of homo and hetero fermentative staples on wine, the effects of LAB properties and the environment on its cells. Qualitative reactions and spectroscopic methods are used for the study.
Ստեփանակերտ
oai:arar.sci.am:361176
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան
Jan 12, 2024
Jul 12, 2023
27
https://arar.sci.am/publication/390449
Edition name | Date |
---|---|
Հայրիյան, Վերա, Կաթնաթթվային բակտերիաների ձևաբանությունը և ֆիզիոլոգիան | Jan 12, 2024 |
Առաքելյան, Լ. Ն. Վիրաբյան, Ա. Հ. Արևշատյան, Մ. Գ.