Նիւթ

Վերնագիր: Оценка содержания соли в готовых мясных продуктах, обычно потребляемых в Армении

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2020

Հատոր:

60

Համար:

2

ISSN:

0514-7484

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

Ասլանյան Հ. Ց., Բազարչյան Ա. Ա., Սուջյան Կ. Լ., Շիրվանյան Ա. Յու., Պետրոսյան Գ. Զ., Aslanyan H. Ts., Bazarchyan A. A., Sujyan C. L., Shirvanyan A. Yu., Petrosyan G. Z.

Այլ վերնագիր:

Հայաստանում սովորաբար սպառվող պատրաստի մսամթերքի մեջ աղի պարունակության գնահատումը ; Assessment of Salt Content in Processed Meat Products Commonly Consumed in Armenia

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Ծածկոյթ:

112-120

Ամփոփում:

Գիտական հոդվածների և խոշոր ակնարկների, այդ թվում՝ ԱՀԿ զեկույցների և ուղեցույցների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ չափից ավելի քանակներով աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և արդյունքում՝ մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և կրճատել համապատասխան հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: The analysis of scientific articles, major reviews, WHO reports and guidelines suggests that excessive consumption of the food-grade salt increases blood pressure (BP) and thereby increases the risk of CVD (hypertension, strokes, heart attacks, heart failure), while the reduction in salt intake may notably reduce BP and the risk of associated non-communicable diseases.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:263143

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Sep 25, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

64

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/286566

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն