Նիւթ

Վերնագիր: Сравнительный анализ антирадикальной активности флавоноидных компонентов соцветий бессмертника красноватого, плодов расторопши пятнистой и маклюры оранжевой

Ստեղծողը:

Г. С. Ананикян

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2016

Հատոր:

69

Համար:

1-2

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս

Այլ վերնագիր:

Մակլուրա նարնջագույնի, կաթնափուշ պուտավորի պտուղների և անթառամ կարմրավունի ծաղկազամբյուղների ֆլավոնոիդային բաղադրիչների հակառադիկալային ակտիվության համեմատական ուսումնասիրում; Comparative antiradical activity analysis of flavonoidal compounds of maclura pomifera, silybum marianum fruits and helichrysum rubicundum flowers

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկոյթ:

143-150

Ամփոփում:

Целью данной работы являлось сравнительное изучение антирадикальной активности флавоноидных компонентов соцветий бессмертника красноватого, плодов расторопши пятнистой и маклюры оранжевой спектрофотометрическим методом с применением свободного радикала -2,2-дифенил-1-пикрилгидразила. Показано, что пренилированный изофлавон - помиферин, полученный из маклюры оранжевой, и его смесь с другим пренилированным изофлавоном - осаином, имеют более выраженную антирадикальную активность, чем остальные исследуемые образцы. Աշխատանքի նպատակն էր համեմատել մակլուրա նարնջագույնի և կաթնափուշ պուտավորի պտուղների, ինչպես նաև անթառամ կարմրավունի ծաղկազամբյուղների ֆլավոնոիդային բաղադրիչների հակառադիկալային ակտիվությունը: Հետազոտությունները իրականացվել են սպեկտրոֆոտոմետրիկ եղանակով, որպես ազատ ռադիկալ օգտագործվել է 2,2-դիֆենիլ-1-պիկրիլհիդրազիլը: Արդյունքում ցույց է տրվել, որ պրենիլացված իզոֆլավոն պոմիֆերինը և դրա խառնուրդը մակլուրայի պտղի կազմի մեջ մտնող այլ պրենիլացված իզոֆլավոն օսաինի հետ ցուցաբերում են ավելի բարձր հակառադիկալային ակտիվություն, քան մնացած ուսումնասիրված բոլոր օրինակները։ The aim of this work was a comparative investigation of antiradical activity of flavonoidal components of Maclura pomifera, Silybum marianum fruits and Helichrysum rubicundum flowers. The comparation was realized by spectrophotometric method, as free radical 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) was used. It is shown that prenyl isoflavone pomiferin and its mixture with other isoflavone osain have better antiradical activity than other studied samples.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2016-02-02

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:187005

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 22, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

34

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/205557

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն