Օբյեկտ

Վերնագիր: Усовершенствование технологии получения лимонной кислоты и ее солей

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2007

Հատոր:

60

Համար:

5

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկություն:

սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար

Այլ վերնագիր:

Կիտրոնաթթվի և նրա աղերի ստացման տեխնոլոգիայի կատարելագործումը; Improvement of citric acid and its salts production technologies

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկույթ:

1004-1015

Ամփոփում:

Исследован процесс трансформации цитрата натрия в лимонную кислоту с помощью электродиализа из пермеата ферментационного раствора. Изучен процесс обессоливания и обесцвечивания раствора смеси солей лимонной кислоты из пермеата ферментационного раствора. Разработанные способы позволяют в укороченном цикле из пермеата с минимальными расходами химических реагентов и большой удельной производительностью ионообменных смол получить высокоочищенную лимонную кислоту и ее различные соли. Ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատից էլեկտրոդիալիզի եղանակով ուսումնասիրվել է նատրիումի ցիտրատի տրանսֆորմացիան կիտրոնաթթվի: Ուսումնասիրվել է ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատում կիտրոնաթթվի աղերի խառնուրդի աղազրկումը և գունազրկումը, որոշվել պրոցեսի իրականացման օպտիմալ ցուցանիշները ու մշակվել անիոնիտից ցիտրատների էլյուցիայի էֆեկտիվ եղանակ: Մշակված եղանակները հնարավորություն են տալիս կարճացված փուլով ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատից քիմիական նյութերի մինիմալ ծախսով ու իոնափոխանակային խեժերի բարձր տեսակարար արտադրողականությամբ ստանալ բարձր մաքրության կիտրոնաթթու և նրա տարբեր աստիճանի տեղակալված աղերը: The process of transformation of fermentation liquid permeate sodium citrate into citric acid by electrodialysis has been studied. The process of desalting and decoloration of the mixture of citric acid salts from fermentation liquid permeate was studied; optimal parameters of the process were determined; and the effective method of elution of the citrate from anionite was developed.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2007-12-15

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:184504

Թվայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 22, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

19

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/202848

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն