Object

Title: Усовершенствование технологии получения лимонной кислоты и ее солей

Publication Details:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Date of publication:

2007

Volume:

60

Number:

5

ISSN:

0515-9628

Additional Information:

click here to follow the link

Other title:

Կիտրոնաթթվի և նրա աղերի ստացման տեխնոլոգիայի կատարելագործումը; Improvement of citric acid and its salts production technologies

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Coverage:

1004-1015

Abstract:

Исследован процесс трансформации цитрата натрия в лимонную кислоту с помощью электродиализа из пермеата ферментационного раствора. Изучен процесс обессоливания и обесцвечивания раствора смеси солей лимонной кислоты из пермеата ферментационного раствора. Разработанные способы позволяют в укороченном цикле из пермеата с минимальными расходами химических реагентов и большой удельной производительностью ионообменных смол получить высокоочищенную лимонную кислоту и ее различные соли. Ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատից էլեկտրոդիալիզի եղանակով ուսումնասիրվել է նատրիումի ցիտրատի տրանսֆորմացիան կիտրոնաթթվի: Ուսումնասիրվել է ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատում կիտրոնաթթվի աղերի խառնուրդի աղազրկումը և գունազրկումը, որոշվել պրոցեսի իրականացման օպտիմալ ցուցանիշները ու մշակվել անիոնիտից ցիտրատների էլյուցիայի էֆեկտիվ եղանակ: Մշակված եղանակները հնարավորություն են տալիս կարճացված փուլով ֆերմենտացիոն հեղուկի պերմեատից քիմիական նյութերի մինիմալ ծախսով ու իոնափոխանակային խեժերի բարձր տեսակարար արտադրողականությամբ ստանալ բարձր մաքրության կիտրոնաթթու և նրա տարբեր աստիճանի տեղակալված աղերը: The process of transformation of fermentation liquid permeate sodium citrate into citric acid by electrodialysis has been studied. The process of desalting and decoloration of the mixture of citric acid salts from fermentation liquid permeate was studied; optimal parameters of the process were determined; and the effective method of elution of the citrate from anionite was developed.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2007-12-15

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:184504

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Sep 24, 2024

In our library since:

Jun 22, 2020

Number of object content hits:

19

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/202848

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information