Նիւթ

Վերնագիր: Экстракционно-абсорбциометрическое определение хрома акридиновым оранжевым в молоке и молочных продуктах

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի քիմիական հանդեսը լույս է տեսնում 1957 թվականից տարին 4 անգամ։ 1957-1965թթ․ ամսագիրը կոչվել է «ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր։ Քիմիական գիտություններ», 1966-1994թթ․ վերանվանվել է «Հայաստանի քիմիական ամսագիր», իսկ 1995թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի քիմիական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիւ:

2007

Հատոր:

60

Համար:

3

ISSN:

0515-9628

Լրացուցիչ տեղեկութիւն:

կապին հետեւելուն համար սեղմէ հոս

Այլ վերնագիր:

Քրոմի էքստրակցիոն-աբսորբցիոմետրիկ որոշումը ակրիդինային նարնջագույնով կաթի մեջ և կաթնամթերքում; Extraction-absorptiometric determination of chromium by acridine orange in milk and milk products

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)

Ծածկոյթ:

476-480

Ամփոփում:

Изучено взаимодействие хрома (VI) с основным красителем акридинового ряда – акридиновым оранжевым. Установлены оптимальные условия образования и экстракции ионного ассоциата: кислотность водной фазы, концентрация красителя, пределы подчиняемости основному закону фотометрии, состав ионного ассоциата, избирательность экстракции и т.д. Метод применен для определения хрома (VI) в молоке, сметане и твороге. Ուսումնասիրված է քրոմի (VI) որոշման հնարավորությունը ակրիդինային շարքի ներկանյութ` ակրիդինային նարնջագույնով: Հաստատված են իոնական ասոցիատի առաջացման և լուծահանման օպտիմալ պայմանները` միջավայրի թթվայնությունը, ներկանյութի կոնցենտրացիան, լուսակլանման հիմնական օրենքին ենթարկվելու սահմանները, իոնական ասոցիատի բաղաN դրությունը և այլն: Մշակված մեթոդիկան կիրառվել է քրոմի միկրոգրամային քանակները կաթի, թթվասերի և կաթնաշոռի մեջ որոշելու համար: In interaction of chromium (VI) with acridine basic dye - acridine orange has been studied. The colored ionic associate could be extracted by dichlorethane:butilacetate (1:1) binary mixture on pH1 to 1.0 N hidrochloric acid solutions. The influence of interfering elements on the determination of chromium has been studied. Methods elaborate have been applied for determination of chromium in milk, sour cream and curds.

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2007-06-20

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:184266

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Jun 22, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

22

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/202590

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն