Հրապարակման մանրամասներ:
Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:
Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia
Հրապարակման ամսաթիվ:
Հատոր:
Համար:
ISSN:
Լրացուցիչ տեղեկություն:
սեղմիր այստեղ կապին հետևելու համար
Վերնագիր:
Այլ վերնագիր:
Ստեղծողը:
Ж. М. Арстамян ; К. К. Мкртчян
Աջակից(ներ):
Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Լ․ Մնջոյան (1957-1962) ; Գլխ․ խմբ․՝ Գ․ Տ․ Թադևոսյան (1962-1973) ; Մ․ Հ․ Ինճիկյան (1974-1976)
Խորագիր:
Չվերահսկվող բանալի բառեր:
Առստամյան Ժ. Մ. ; Մկրտչյան Կ. Կ. ; Arstamyan Zh. M. ; Mkrtchyan K. K.
Ծածկույթ:
Ամփոփում:
Изучено взаимодействие хрома (VI) с основным красителем акридинового ряда – акридиновым оранжевым. Установлены оптимальные условия образования и экстракции ионного ассоциата: кислотность водной фазы, концентрация красителя, пределы подчиняемости основному закону фотометрии, состав ионного ассоциата, избирательность экстракции и т.д. Метод применен для определения хрома (VI) в молоке, сметане и твороге. Ուսումնասիրված է քրոմի (VI) որոշման հնարավորությունը ակրիդինային շարքի ներկանյութ` ակրիդինային նարնջագույնով: Հաստատված են իոնական ասոցիատի առաջացման և լուծահանման օպտիմալ պայմանները` միջավայրի թթվայնությունը, ներկանյութի կոնցենտրացիան, լուսակլանման հիմնական օրենքին ենթարկվելու սահմանները, իոնական ասոցիատի բաղաN դրությունը և այլն: Մշակված մեթոդիկան կիրառվել է քրոմի միկրոգրամային քանակները կաթի, թթվասերի և կաթնաշոռի մեջ որոշելու համար: In interaction of chromium (VI) with acridine basic dye - acridine orange has been studied. The colored ionic associate could be extracted by dichlorethane:butilacetate (1:1) binary mixture on pH1 to 1.0 N hidrochloric acid solutions. The influence of interfering elements on the determination of chromium has been studied. Methods elaborate have been applied for determination of chromium in milk, sour cream and curds.
Հրատարակության վայրը:
Երևան
Հրատարակիչ:
Ստեղծման ամսաթիվը:
Տեսակ:
Ձևաչափ:
Թվայնացում:
ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան