Object

Title: Բացահանքի ենթահանքաստիճաններով մշակման տեխնոլոգիաների հետազոտումը

Publication Details:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Journal or Publication Title:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Date of publication:

2004

Volume:

57

Number:

2

ISSN:

0002-306X

Official URL:


Other title:

Исследование технологии разработки карьеров подуступным методом; Studies on opencast mining know-how by a subbench method

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Coverage:

266-270

Abstract:

Դիտարկվում է բաց լեռնային աշխատանքների տեխնոլոգիաների կատարելագործման խնդիրը՝ հիմնական շեշտը դնելով ենթահանքաստիճաններով մշակման տեխնոլոգիաների հետազոտման հարցերի վրա: Դիտարկվել են Քաջարանի պղնձա-մոլիբդենային հանքավայրի պայմաններում ենթահանքաստիճաններով մշակման տեխնոլոգիական տարբերակներից մեկի օգտագործման հնարավորությունները, հիմնավորվել է վերջինիս կիրառման տնտեսական նպատակահարմարությունը: Рассматриваются вопросы усовершенствования технологий открытых горных работ, где главный акцент поставлен на исследовании технологии разработки подуступным методом. Показана возможность применения одного из технологических вариантов разработки подуступным методом в условиях медно-молибденового месторождения Каджарана. Обоснована экономическая целесообразность его применения.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2004-12-15

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:32171

Call number:

АЖ 413

Digitization:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 11, 2024

In our library since:

Mar 3, 2020

Number of object content hits:

18

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/35845

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information