Object

Title: Սևանա լճում արծաթափայլ լճածածանի սննդառությունը

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2011

Volume:

63

Number:

3

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Other title:

Питание серебрянного карася в озере Севан; The feeding of crucian carp in lake Sevan

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Coverage:

15-19

Abstract:

2010 թ. կատարվել է Սևանա լճի արծաթափայլ լճածածանի սննդառության ուսումնասիրություն:Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ Փոքր Սևանի տարբեր հատվածներում լճածածանի սննդառությունը խառը բնույթ է կրում,ինչով էլ բացատրվում է լճի տարբեր հատվածներում լճածածանի բտվածության տարբերությունը: Բացահայտվել է նաև, որ լճածածանի մոտ բացակայում է կապը սնման ինտենսիվության և բտվածության միջև` կապված սննդառության կալորիականության տարբերության հետ: Исследовалось питание серебряного карася в озере Севан в 2010 г.Было выявлено, что в разных участках Малого Севана питание карася носит смешанный характер,чем объясняется разная упитанность его из разных районов озера. Показано, что у карася из различных районов отсутствует связь между интенсивностью питания и упитанностью в связи с разной калорийностью пищи. An investigation of the feeding of Crucian Carp was carried out in 2010. The in¬vestigation resulted in a conclusion, that the food characteristics of carp vary along different parts of Small Sevan. This variety results in different fatness of carps. Also it was discovered that there is no correlation between the intensity of feeding and fatness of carps, depending on the different energetic value of food.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2011-03-29

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:237888

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Oct 7, 2024

In our library since:

Jun 26, 2020

Number of object content hits:

58

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/259796

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information