Օբյեկտ

Վերնագիր: Исследование совместного связывания акридинового оранжевого и бромистого этидия с ДНК

Այլ վերնագիր:

ԴՆԹ-ի հետ ակրիդինային նարնջագույնի և էթիդիումի բրոմիդի համատեղ կապման ուսումնասիրությունը / Պ. Հ. Վարդևանյան, Ա. Պ. Անտոնյան, Մ. Ա. Փարսադանյան, Վ. Գ. Սահակյան։ Study of Joint Binding of Acridine Orange and Ethidium Bromide with DNA / P. O. Vardevanyan, A. P. Antonyan, M. A. Parsadanyan, V. G. Sahakyan.

Ծածկույթ:

74-82

Ամփոփում:

Проведено исследование тройной системы ДНК-БЭ-АО при ионной силе раствора 0.02М, в интервале изменения концентрационного соотношения лиганд/ДНК 0 < r≤0.33 и определены значения изменений параметров (температуры плавления (δ(1/Tm)) и ширины интервала плавления (δ(ΔT/Tm2))) этих комплексов.Ուսումնասիրվել է ԴՆԹ-ԷԲ-ԱՆ եռակի համակարգը լուծույթի 0.02 Մ իոնական ուժի պայմաններում, լիգանդ/ԴՆԹ կոնցենտրացիոն հարաբերության 0 < r≤0.33 փոփոխության միջակայքում և որոշվել են այդ կոմպլեքսների հալման պարամետրերի (հալման ջերմաստիճանի (δ(1/Tm)) և հալման միջակայքի լայնության (δ(ΔT/Tm2))) փոփոխությունների արժեքները: The study of the triple system DNA-EtBr-AO at 0.02 M ionic strength of a solution and 0 < r≤0.33 interval of ligand/DNA concentration ratio change has been carried out and the values of changes of prameters (melting temperature (δ(1/Tm)) and melting interval width (δ(ΔT/Tm2))) of these complexes were determined.

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ

Ստեղծման ամսաթիվը:

2017-03-31

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:46790

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ Զեկույցներ = Доклады НАН РА = Reports NAS RA

Հրապարակման ամսաթիվ:

2017

Հատոր:

vol. 117

Համար:

№ 1

ISSN:

0321-1339

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Jul 20, 2020

Մեր գրադարանում է սկսած:

Mar 5, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

0

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/52161

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն