Նիւթ

Վերնագիր: ԱԼՅՈՒՄԻՆԱՅԻՆ ՀՐԱՄՈՒՐ ՓՈՇԵՀԱՄԱՁՈՒԼՎԱԾՔԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄԸ ՏԱՔ ԱՐՏԱՄՂՄԱՄԲ ԵՎ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻ ՈՒ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒՄԸ

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1948 թվականից՝ տարին 4 անգամ։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

ՀՀ ԳԱԱ և ՀՊՃՀ Տեղեկագիր. Տեխնիկական գիտություններ =Proceedings of the NAS RA and SEUA: Technical Sciences

Հրապարակման ամսաթիւ:

2011

Հատոր:

64

Համար:

1

ISSN:

0002-306X

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ПОЛУЧЕНИЯ ЖАРОПРОЧНЫХ АЛЮМИНИЕВЫХ ПОРОШКОВЫХ СПЛАВОВ ГОРЯЧЕЙ ЭКСТРУЗИИ И ИССЛЕДОВАНИЕ ИХ СТРУКТУРЫ И СВОЙСТВ / С. Г. АГБАЛЯН, Т. Н. САФАРЯН, А. В. АНДРИАСЯН, А. А. ПЕТРОСЯН. DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR OBTAINING HIGH TEMPERATURE ALUMINIUM POWDER ALLOYS BY MEANS OF HOT EXTRUSION AND THEIR STRUCTURE AND PROPERTY STUDY / S. G. AGHBALYAN, T. N. SAFARYAN, A. V. ANDRIASYAN, A. A. PETROSYAN.

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Ա․ Գ․ Նազարով (1957-1964) ; Մ․ Վ․ Կասյան (1964-1988) ; Ռ․ Մ․ Մարտիրոսյան (1989-2017 ) ; Գլխավոր խմբ․՝ Վ․ Շ․ Մելիքյան (2018-)

Ծածկոյթ:

15-21

Ամփոփում:

Կատարված գիտափորձնական համալիր հետազոտությունների արդյունքում մշակվել է 2,5%Cu+1,8%Mg+1,2%Ni+1,2%Fe+Alմն բաղադրությամբ հրամուր ալյումինային փոշեհամաձուլվածքի ստացման տեխնոլոգիա, որը ներառում է հետևյալ տեխնոլոգիական գործընթացները` բովախառնուրդի պատրաստում, մամլում, տաքացում վերականգնող միջավայրում, տաք արտամղում, հոմոգենացնող թրծում, մեխանիկական մշակում, մխում և ծերացում:

Հրատարակութեան վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիւը:

2011-03-14

Ձեւաչափ:

pdf

Նոյնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:32734

Դասիչ:

АЖ 413

Թուայնացում:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Բնօրինակին գտնուելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Նիւթին հաւաքածոները:

Վերջին անգամ ձեւափոխուած է:

Oct 11, 2024

Մեր գրադարանին մէջ է սկսեալ:

Mar 3, 2020

Նիւթին բովանդակութեան հարուածներուն քանակը:

65

Նիւթին բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/36448

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը RDF ձեւաչափով:

RDF

Ցոյց տուր նկարագրութիւնը OAI-PMH ձեւաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը կ'օգտագործէ 'cookie-ներ'։ Յաւելեալ տեղեկատուութիւն