Օբյեկտ

Վերնագիր: Оценка содержания соли в хлебе, потребляемом в Армении

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2021

Հատոր:

61

Համար:

2

ISSN:

0514-7484

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկություն:

Ասլանյան Հ. Ց., Անդրեասյան Դ. Մ., Խաչատրյան Ն. Դ., Aslanyan H. Ts., Andreasyan D. M., Khachatryan N. D.

Այլ վերնագիր:

Հայաստանում սպառվող հացի մեջ աղի պարունակության գնահատումը ; Assessment of Salt Content in Bread Commonly Consumed in Armenia

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Ծածկույթ:

69-77

Ամփոփում:

Համաձայն հոդվածում ներկայացված ծավալուն գրականության՝ չափից ավելի քանակներով կերակրի աղի սպառումը բերում է արյան ճնշման բարձրացման և, արդյունքում, մի շարք սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացման, իսկ աղի սպառման սահմանափակումը կարող է նպաստել արյան ճնշման իջեցմանը և կրճատել ասոցացված հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Աշխարհի բազմաթիվ երկրներում հացը՝ որպես հիմնական սննդամթերք, պատրաստի մթերքներից ստացվող աղի հիմնական աղբյուրն է: Հացաթխման մեջ աղի կիրառման սահմանափակումը համարվում է աղի սպառման կրճատման առաջնահերթ խնդիր:
According to vast literature reviewed, excessive consumption of the food-grade salt increases blood pressure (BP) and thereby increases the risk of cardio-vascular diseases (hypertension, strokes, heart attacks, heart failure), while the reduction in salt intake may notably reduce BP and the risk of associated diseases. Bread is a staple food in many parts of the world: it is considered to be the foodstuff that provides the most dietary salt and, therefore, should be one of the key targets in any salt-reduction strategy.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:271921

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 30, 2021

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

79

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/296339

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն