Օբյեկտ

Վերնագիր: Յոդի անբավարարությամբ չպայմանավորված վահանաձև գեղձի հիվանդությունների ռիսկի գործոնները Երևան քաղաքի բնակիչների շրջանում

Հրապարակման մանրամասներ:

Լույս է տեսնում 1961 թվականից տարբեր անվանումներով՝ ՀՍՍՌ ԳԱ Տեղեկագիր բժշկական գիտությունների (1961); Էքսպերիմենտալ և կլինիկական բժշկության հանդես (1962-1988); Փորձարարական և կլինիկական բժշկություն (1989-1994); Հայաստանի բժշկագիտություն (1995-)

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի բժշկագիտություն = Медицинская наука Армении = Medical Science of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2020

Հատոր:

60

Համար:

4

ISSN:

0514-7484

Պաշտոնական URL:


Լրացուցիչ տեղեկություն:

Хроян А. Г., Агаджанова Е. М., Багдасарян С. Е., Даллакян Г. Г., Тадевосян А. Е., Khroyan A. G., Aghajanova E. M., Baghdasaryan S. E., Dallakyan G. G., Tadevosyan A. E.

Այլ վերնագիր:

Факторы риска заболеваний щитовидной железы, не связанных с дефицитом йода, среди жителей города Еревана ; Risk Factors for Thyroid Diseases not Associated with Iodine Deficiency in Yerevan City Residents

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Բ․ Ա․ Ֆանարջյան (1961-1977) ; Ի․ Ք․ Գևորգյան (1978-1988) ; Ռ․ Պ․ Ստամբոլցյան (1989-1994) ; Գլխ․ խմբ․՝ Վ․ Պ․ Հակոբյան (1995-2007) ; Յու․ Թ․ Ալեքսանյան (2008-2018)

Ծածկույթ:

117-131

Ամփոփում:

Проведено исследование по типу случай-контроль, изучены некоторые факторы риска развития патологий щитовидной железы (ЩЖ), непосредственно не связанные с дефицитом йода. Показано, что недостаточное потребление морских продуктов, а также овощей, мяса, субпродуктов, орехов, богатых микроэлементами и витаминами, способствует повышению риска развития заболеваний ЩЖ. Особенно большое значение имеют такие продукты, как чеснок, томаты, оливковое масло. Определенное неблагоприятное значение имеет употребление алкоголя. Выявлена ассоциация заболеваний ЩЖ с семейной средиземноморской лихорадкой. A case-control study was conducted, some risk factors for the development of thyroid diseases not directly related to iodine deficiency were studied. It has been shown that insufficient consumption of seafood, as well as vegetables, meat, offal, nuts, rich in trace elements and vitamins, contribute to an increase in the risk of developing thyroid diseases. Products such as garlic, tomatoes, and olive oil are especially important. Alcohol consumption has a certain unfavorable effect. An association of thyroid diseases with familial Mediterranean fever was revealed.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:265005

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Sep 24, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jan 13, 2021

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

50

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/288608

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն