Օբյեկտ

Վերնագիր: Получение лимонной кислоты из клубней топинамбура в процессе жизнедеятельности плесневого гриба вида Aspergillus niger

Ստեղծողը:

И. Е. Мелкумян

Տեսակ:

Հոդված

Հրապարակման մանրամասներ:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Ամսագրի կամ հրապարակման վերնագիր:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Հրապարակման ամսաթիվ:

2019

Հատոր:

71

Համար:

1

ISSN:

0366-5119

Պաշտոնական URL:


Այլ վերնագիր:

Գետնախնձորի պալարներից կիտրոնաթթվի ստացումը Aspergillus niger տեսակին պատկանող բորբոսասնկի կենսագործունեության ընթացքում; Obtaining citric acid from the tubers of topinambur in the process of life activity of mold fungus of the species Aspergillus niger

Աջակից(ներ):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Ծածկույթ:

12-16

Ամփոփում:

Настоящее исследование посвящено разработке технологии выделения лимонной кислоты из инулинсодержащего экстракта клубней топинамбура (Helianthus tuberosus) с применением плесневых грибов Aspergillus niger. Показано,что микробиологическое по-лучение лимонной кислоты из топинамбура экономически выгодно, поскольку его клубни содержат около 20% инулина. Տվյալ ուսումնասիրությունը նվիրված է գետնախնձորի (Helianthus tuberosus) պալարների ինուլին պարունակող լուծամզվացքից կիտրոնաթթվի անջատման տեխնոլոգիայի մշակմանը:Այս նպատակով օգտագործվում է Aspergillus niger տեսակին պատկանող բորբոսասունկը: Գետնախնձորից կիտրոնաթթվի մանրէաբանական ստացումը տնտեսապես ձեռնտու է, քանի որ նրա պալարներում պարունակվում է մոտ 20 % ինուլին: This study is devoted to the development of technology for the isolation of citric acid using mold fungi of the species Aspergillus niger from inulin-containing extract of Jerusalem artichoke tubers (Helianthus tuberosus). It has been shown that microbiological synthesis of citric acid from Jerusalem artichoke is economically beneficial, because tubers contain about 20% inulin.

Հրատարակության վայրը:

Երևան

Հրատարակիչ:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Ստեղծման ամսաթիվը:

2019-03-15

Ձևաչափ:

pdf

Նույնացուցիչ:

oai:arar.sci.am:238594

Դասիչ:

АЖ 407

Բնօրինակի գտնվելու վայրը:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 26, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

47

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260558

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն