Object

Title: The effects of low-intensity electromagnetic irradiation at the frequencies of 51.8 and 53 ghz and antibiotic ceftazidime on Lactobacillus acidophilus F0F1 ATP-ase activity

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2013

Volume:

65

Number:

3

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Other title:

51,8 և 53 գՀց հաճախականությամբ ցածր ինտենսիվությամբ Էլեկտրամագնիսական ճառագայթման և հակաբիոտիկ ցեֆտազիդիմի ազդեցությունը Lactobacillus acidophilus-ի F0F1 ԱԵՖ ազային ակտիվության վրա; Влияние низкочастотного электромагнитного излучения с частотами 51,8 и 53 ГГц и антибиотика цефтазидим на F0F1АТФ-азную активность Lactobacillus acidophilus

Coverage:

89-92

Abstract:

The effects of low intensity electromagnetic irradiation (EMI) at the frequencies 51.8 and 53 GHz and antibiotic ceftazidime on N,N'-dicyclohexilcarbodiimide (DCCD), inhibited ATP-ase activity of Lactobacillus acidophilus membrane vesicles were investigated. Ուսումնասիրվել է ցածր ուժգնությամբ, 51,8 և 53 ԳՀց հաճախականությամբ էլեկտրամագնիսական ալիքների և հակաբիոտիկ ցեֆտազիդիմի ազդեցությունը Lactobacillus acidophilus կաթնաթթվային բակտերիաների թաղանթային բշտիկների, N'-դիցիկլոհեքսիլկարբոդիիմիդի (ԴՑԿԴ)նկատմամբ զգայուն ԱԵՖ-ազային ակտիվության վրա: Было изучено влияние низкоинтенсивных электромагнитных волн с частотами 51,8 и 53 ГГц и антибиотика цефтазидима на N,N'-дициклогексил карбодиимид (ДЦКД) чувствительную АТФ-азную активность мембранных везикул молочнокислых бактерий Lactobacillus acidophilus.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2013-03-10

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:238098

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Object collections:

Last modified:

Feb 5, 2024

In our library since:

Jun 26, 2020

Number of object content hits:

1

All available object's versions:

https://arar.sci.am/publication/260018

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information