Օբյեկտ

Վերնագիր: Հայաստանի տարբեր մարզերից մթերված խնկածաղիկ սովորականի խոտի (Herba Origani vulgaris) մեջ ֆլավոնոիդների և դաբաղանյութերի որակաքանակական վերլուծությունը

Publication Details:

Հայաստանի կենսաբանական հանդեսը լույս է տեսնում 1948 թվականից տարին 4 անգամ։ 1948-1959թթ․ ամսագիրը կոչվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական և գյուղատնտեսական գիտությունների», 1960-1965թթ․ վերանվանվել է «Տեղեկագիր բիոլոգիական գիտությունների», իսկ 1966թ-ից առ այսօր՝ կոչվում է «Հայաստանի կենսաբանական հանդես»։

Journal or Publication Title:

Հայաստանի կենսաբանական հանդես =Biological Journal of Armenia

Date of publication:

2013

Volume:

65

Number:

3

ISSN:

0366-5119

Official URL:


Other title:

Качественный и количественный анализ содержания флавоноидов и дубильных веществ в траве душицы обыкновенной (Herba Origani vulgaris) флоры Армении; The qualitative and quantitative analysis of lavonoids and tannins containing in the herb of Oregano ordinary growing in RA flora

Contributor(s):

Պատ․ խմբ․՝ Մ․ Գ․ Թումանյան (1948) ; Գ․ Հ․ Բաբաջանյան (1949-1954) ; Հ․ Գ․ Բատիկյան (1954-1977) ; Գլխ․ խմբ․՝ Է․ Գ․ Աֆրիկյան (1978-2007) ; Է․ Ս․ Գևորգյան (2008-2023) ; Ա․ Ա․ Առաքելյան (2023-)

Coverage:

28-32

Abstract:

Կատարվել է ՀՀ ֆլորայի խնկածաղիկ սովորականի խոտի (Herba Origani vulgaris) ֆլավոնոիդների ու դաբաղանյութերի որակաքանակական վերլուծությունը: Հետազոտության արդյունքները ցույց տվեցին, որ ֆլավոնոիդների շարքում որակապես առկա են ֆլավոնոլներ, աուրոններ,ֆլավոններ, խալկոններ, կատեխիններ, անտոցիաններ: Ֆլավոնոիդների հանրագումարն ըստ լյուտեոլինի կազմում է 3.4-3.8%: Проведен качественный и количественный анализ флавоноидов и дубильных веществ в траве душицы обыкновенной (Herba Origani vulgaris), произрастающей в различных регионах Армении. Результаты исследования показали, что в ряду флавоноидов присутствуют флавонолы, ауроны, флавоны, халконы, катехины, антоцианы. В итоге сумма флавоноидов по лютеолину составляет 3.4-3.8. The qualitataive and quantitative analysis of flavonoids and tannins containing in Herba Origani vulgaris growing in native flora was studied. The presence of aurons, flavonols, flavones, chalcons, catechines, anthocyanes in the range of flavonoids was revealed. The sum of flavonoids by luteoline is 3.4-3.8%. that raw material contains condensed tannins (by regions). These results showed that the raw material (in content of 18- 22%) can serve as source of biologically active substances such as flavonoids and tannins.

Place of publishing:

Երևան

Publisher:

ՀՀ ԳԱԱ հրատ.

Date created:

2013-03-10

Format:

pdf

Identifier:

oai:arar.sci.am:238086

Call number:

АЖ 407

Location of original object:

ՀՀ ԳԱԱ Հիմնարար գիտական գրադարան

Օբյեկտի հավաքածուներ:

Վերջին անգամ ձևափոխված:

Oct 7, 2024

Մեր գրադարանում է սկսած:

Jun 26, 2020

Օբյեկտի բովանդակության հարվածների քանակ:

70

Օբյեկտի բոլոր հասանելի տարբերակները:

https://arar.sci.am/publication/260006

Ցույց տուր նկարագրությունը RDF ձևաչափով:

RDF

Ցույց տուր նկարագրությունը OAI-PMH ձևաչափով։

OAI-PMH

Օբյեկտի տեսակ՝

Նման

Այս էջը օգտագործում է 'cookie-ներ'։ Ավելի տեղեկատվություն